PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209978}

Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2007
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 49616
7,6 42 krytyków
Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda
powrót do forum filmu Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda

2/10

ocenił(a) film na 1

NUDA NUDA to chyba drugi film którego nie oglądnąłem do końca, Wyłączyłem po 70 minutach oglądania, nooo BEZNADZIEJNY FILM!! a zaczynał się całkiem nieźle

użytkownik usunięty
Fisher_7

Szczerze współczuję... Jak nie ma wystrzałów, wybuchów, walk i strzelanin to od razu nuda, nie?

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

co to za laska na avatarze?

Ryunosuke

masz takiego downa że strach ten film jest zajebisty .....poprostu arcydzieło

ocenił(a) film na 3
piter141991

Zgadzam się z założycielem tematu. Film jest naprawde nudny. Ja mam gorszy wynik bo wyłączyłem już po 60 min:D

paciek

To tylko świadczy o Tobie, że nie dorosłeś/aś do niektórych produkcji filmowych.

Polecam powrót do Smerfów albo Muminków i nie dotykać ambitnego kina.

ocenił(a) film na 3
Osgiliath88

Oooo no pewnie! Jasne:P Zawsze jak ktoś skrytykuje jakiś film który powiedzmy jest z grona ambitnych to pojawiają się osoby które od razu mówią: nie dorosles do takich filmow dzieciaku idz obejrzyc ,,Terminatora" to moze zrozumiesz. Ludzie czy wy nie mozecie zrozumiec ze po prostu komuś się nie podobał dany film bo taki ma gust! Dla Twojej wiadomości bardzo lubię oglądać filmy z przesłaniem i po takie zwykle sięgam ale ,,Zabójstwo..." po protu mi nie podeszło. Nie każdemu musi się podobać dany film i to nie zależy od jego dojrzałości.

ocenił(a) film na 10
paciek

powie mi ktos co to za laska na avatarze fishera?

Ryunosuke

też się dołączam do pytania... co to za laska na avatarze?

ocenił(a) film na 8
paciek

Hehe dobre dobre , popieram! Choć mi sie akurat film podobał :D

Osgiliath88

Muminki to cholernie mądra bajka. Rozumiem że to "młodzież" pisała.

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

film obejzalem pare miesiecy temu, i dalej o nim mysle, chcialbym go zobaczyc ponownie.. kazda scena jest ciekawa, mozna sie delektowac swietnym aktorstwem. zadna postac nie drazni, swietny klimat i muzyka..
wedlug mnie wysmienita produkcja. 9/10

pozdrawiam,

leto A.

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

To znowu ja. I znowu świetna ocena świetnego filmu... Nawet pisać się dalej nie chce. Bo po co?

ocenił(a) film na 4
Fisher_7

także wyłączyłem po 70 min..jakoś do mnie nie trafił, choć lubie inteligętne produkcje..nigdy tego jeszcze nie mowiłem,ale ten film za bardzo się ciągnie...

andorek

Taak, widać, "inteligętne"

ocenił(a) film na 10
Araiser

haha, transformery, piraci z karaibów, shreki i inne.
nic nie sugeruję. nie ten poziom by się brać za jessego ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
andorek

łojojoj, jaki bojowy dzieciak!

ocenił(a) film na 10
andorek

inteligęt:D

Fisher_7

nuddda na full. ja tylko przewinalem od polowy do momentu jak Jessie ginie bo normalnie ogldajac bym nie wytrzymal do konca i bym usnal

ocenił(a) film na 10
panklex

patrząc na twój kształt głowy to ci się w ogole nie dziwię :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
andorek

dales sie bos inteligęt :) nie da się ukryc hahahaha

Ryunosuke

Cóż, najczęściej widzimy u innych te cechy których nie chcielibyśmy dostrzec u siebie, sugeruje zatem, że masz wodogłowie. XD

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

Mnie sie osobiscie film bardzo podobał,zwłaszcza to że Jessie był bardzo inteligentny i zawsze wiedział co jest grane aż po sam koniec filmu gdzie wiedział ze Ford go zabije,Jessiego męczyła ,,praca''zabójcy miał tego wszystkiego dosyć,scena jak udezrył maszyniste z rewolweru w głowe i pózniejsza ta kiedy płakał na ławce sie zlewały ze sobą,i napewno sie nie spodoba osobom dla których np Terminator jest nr 1 to logiczne.Jeszcze jedna sprawa odnosnie muzyki była swietna i super oddawała klimat filmu,tez mógł sie podobac lekor angielski który opowiadał wydarzenia podczas .Film obejrzałem 5 razy i oceniam go 10/10.

ocenił(a) film na 10
Fisher_7

Mnie sie osobiscie film bardzo podobał,zwłaszcza to że Jessie był bardzo inteligentny i zawsze wiedział co jest grane aż po sam koniec filmu gdzie wiedział ze Ford go zabije,Jessiego męczyła ,,praca''zabójcy miał tego wszystkiego dosyć,scena jak udezrył maszyniste z rewolweru w głowe i pózniejsza ta kiedy płakał na ławce sie zlewały ze sobą,i napewno sie nie spodoba osobom dla których np Terminator jest nr 1 to logiczne.Jeszcze jedna sprawa odnosnie muzyki była swietna i super oddawała klimat filmu,tez mógł sie podobac lekor angielski który opowiadał wydarzenia podczas .Film obejrzałem 5 razy i oceniam go 10/10.

Brad_Pitt_Achilles

Zawsze mnie śmieszy/ciekawi/whatever jak ludzie generalizują i dzielą ludzi na tych co oglądają same ambitne filmy vs tych co oglądają akcyjną papkę w stylu Terminatora czy Cloverfield. W każdym razie - mi Jesse James wydał się cholernie nudny, początek był ciekawy, ale im dalej tym bardziej nijako. Być może mój gust nie jest tak ambitny i wysublimowany jak nadętych i wszechwiedzących krytyków którzy obejrzeli Jessego, który to wspaniałym filmem jest - i tyle. Przecież takie tytuły jak Pi, Kontroll, Kukushka, Lost Highway, Donnie Darko, The Shining, Red Violin, Six Feet Under czy Sunshine z Ralphem Fiennsem - to oznaka braku wysublimowania czy innego czynnika, prawda?

Luki667

Bardzo często się zdarza tak, że ludzie są mało subiektywni i sugerują się za bardzo zdaniem krytyków. Po tym filmie zostaje coś w głowie, porażka życiowa - Robert Ford, ale mimo wszystko bym go ukrócił nieco, przyciął. :) Za dłuuugi. :) Filmy takie jak Terminator etc. bardziej na zmysły oddziałują, dużo akcji, efekty specjalne przykuwają do ekranu. Filmy takie jak Jesse są dużo mniej efektowne ale za to nadrabiają mądrością treści. Ale w ambitnym kinie jest wiele przykładów filmów mądrych i bardzo wciągających np. Amadeusz, Formana. Zatem jednak można.:)

ocenił(a) film na 7
Fisher_7

'patrząc na twój kształt głowy to ci się w ogole nie dziwię :)'
- ;) brawo..;

jestem po seansie pomimo późnej/wczesnej - however - pory, film nie wydał mi się nudny, nie sprawił też, że w pół-śnie powędrowałam do łóżka; miło, że istnieje prawdziwe, dobre kino poza wielką amerykańską komerchą trzepiącą kasę z tych biednych, nieoświeconych i radykalnych widzów;

kita

ja tam spałem sobie przy tym filmie słodko. Jesse miał depreche i może ona się udzielić widzowi. ;) chociaż gra aktorska jest w tym filmie bardzo dobra, nie zaprzeczę :) no cóż zdjęcia są też bardzo poetyckie ;) Ma ten film walory, oglądałem go rano po nie przespanej nocy może dlatego mnie zmulił. ;)