PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209978}

Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2007
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 49616
7,6 42 krytyków
Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda
powrót do forum filmu Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda

Piękne zdjęcia, wspaniała muzyka, niesamowity i urzekający klimat. Poruszający i melancholiczny. Tak niska ocena na tym portalu to nieporozumienie.

0wner2

Film na pewno klimatyczny, ale czasem mi się dłużył. Na plus zaliczam tu muzykę - ale skoro majstrował tu Nick Cave to już wiem dlaczego mi się spodobała. Kolejny plus to zdjęcia - gra światła, kolor, nastrój. Nawet Brad mi się podobał... Może jeszcze podniosę ocenę filmu? Przemyślę to sobie.

ocenił(a) film na 7
0wner2

No i genialne aktorstwo trzeba dodac, nie boję się użyc słowa ze cały film to majstersztyk psychologicznej gry i ze strony Jamesa i w szczególności Roberta (rewelacyjny Casey Affleck któremu przypadła ta niechlubna rola) 9/10 oby więcej takich filmów gdzie akcja i fajerwerki są zbedne a liczy się klimat i treśc

0wner2

Chociaż sama fabuła filmu mnie nie porwała, to właśnie dla tych cudownych zdjęć i muzyki obejrzałam do końca. Kurczę, no pod tym względem ten film był po prostu piękny, tego się nie spodziewałam i jestem pod wrażeniem :)

ocenił(a) film na 10
0wner2

Obejrzałam właściwie ze względu na muzykę Nicka i troszkę wiedziona ciekawością, co do roli Brada w tym filmie. Rakija ma trochę racji, momentami rzeczywiście się dłużył, ale i tak jestem zadowolona... Spodziewałam się czegoś lekko melancholijnego i spokojnego.. w sumie to właśnie dostałam:-)
Co by nie gadać, spodobał mi się:-)

0wner2

Muzyka i klimat... mmm cudowna sprawa. Film bardzo dobry z +.

ocenił(a) film na 9
0wner2

Jak miło znaleźć ludzi, którzy też lubią nudne filmy. ;] Rewelacyjny nie-western. Zaskakujące, że w hollywood zrobili arcydzieło w tematyce przez nich samych kilkadziesiąt lat wcześniej sprowadzonej do poziomu pożywki dla mało ambitnego widza. Co mnie urzekło w tym obrazie:

+MUZYKA
+klimat
+zdjęcia
+duet: Pitt i Affleck
+ tytuł

użytkownik usunięty
0wner2

... wciągająca, zasysająca każdą minutą opowieść.. warto choćby musnąć klimat przetaczający się przez aurę tej ekranizacji.. Polecam :)

użytkownik usunięty
0wner2

Zgadzam sie z trzema ostatnimi wypowiedziami, polecam.

ocenił(a) film na 7
0wner2

Muzyka, zdjęcia, klimat i Pitt na plus oczywiście ;]

ocenił(a) film na 10
miszmisz

muzyka!!! ;D

użytkownik usunięty
0wner2

muzyka! ;]

0wner2

Film genialny, ale bardzo niedoceniany.