Nie polecam, wyszedlem z kina po 1,5 h bo zapowiadala sie jeszcze jedna godzina nudy
Chlopak pewnie przeczytal recenzje A.Zwanieckiego w "Filmie",gdzie ten pan zrownal flm z ziemia.Z drugiej strony,to nie ma co sie martwic,bo to czasopismo schodzi na psy,a co do oceniania filmow,to mozna miec wiele zastrzezen-tam nawet nie ma pozadnych recenzentow.Ludzie sie nie znaja i tyle..Pozdrawiam
PS:"Cinema" byla lepsza
Nic nie mów stary. Myślałem, że po jesiennym relaunchu magazynu wrócą na prostą, a oni zrobili się jeszcze gorsi - piszą o pogodzie, grach komputerowych, a recenzje są coraz gorsze. Tylko Żurawiecki (czy go lubić, czy nie) wciąż trzyma poziom.
PS. Była, niestety "była"...
i ja sie zgadzam.
kupowalem FILM dlugo.
ale w listopadzie postanowilem ze kupie grudniowy numer i od nowego roku koniec.traca czytelnika.
zrobili z niej POPCORN /BRAVO bo naprawde brak slow.
Niestety byłem w kinie i nieczytałem zadnej recenzji a chyba powinienem bo bym wogole nie poszedł. Zapytacie jak to byłem w kinie ? Odp: Ogladam przedpremiery - taka praca :) Bo jesli nie wiecie filmy sa grane w kinach nie od piatkowych premier ale z tygodniowym wyprzedzeniem na specjalnych pokazach dla mediów
Wiemy,wiemy.Ale ze tobie sie nie podobalo,to nie znaczy,ze mi sie nie spodoba.Wiem na co ide i uwielbiam takie kino.Pozdrawiam
Po treści twojego posta wnioskuję, że jeszcze filmu nie widziałeś.
A wozisz się wysoko, znawco kina. Może weź się za pisanie recenzji?
Miałem kiedyś znajomą która mówiła, że lubi filmy których nie rozumie. Bo większość ludzi też ich nie rozumie i można się powywyższać.
Ty też z takich?
Sorry, ale nie mogłem się powstrzymać czytając twoje bzdety.
Wiesz co,mam prawo oceniac cos za co place.Pisze duzo recencji w szkole(humanista).Takie filmy uwielbiam i wiem,ze mnie ten nie zawiedzie.Z drugiej strony,popatrz na amerykanskie recencje zanim cos napiszesz,bucu!
Po twoim sposobie myślenia widać że się jeszcze uczysz.
Amerykańskie recenzje?
Jak napiszą że coca cola jest najlepsza na świecie, to też w to uwierzysz?
Przecież za recenzje ktoś kasę bierze. Kto więcej zapłaci taka będzie recenzja. Bufonie.
Teraz to dałeś popis głupoty. Skąd wiesz, że tylko za dobre recenzje ludzie biorą kasę? Bo ja uważam, że częściej się opłaca (dosłownie) zmieszać coś z błotem. Zależy kto płaci...
A film jest genialny, ujęcie pociągu jadącego nocą przez las wymiata, zresztą takich pięknych ujęć, klimatycznych jest o wiele więcej. Nie dziwi mnie, że ktoś się nudził bo pewnie oczekiwał strzelanek i innych rozrywek. Ale jakie oczekiwania takie moje o nim zdanie. Casey Affleck to mój faworyt na Oskara za rolę drugoplanową.
Pozdro
Dla sprostowania.Napisalem "amerykanskie recenzje",bo czytam je na amerykanskich serwerach,w czasopismach(po angielsku).I dobrze wiem ty bucu,ze "niektorzy" zarabiaja za nie kase-czyli zachecaja ludzi do obejrzenia,wydania pieniedzy na bilet do kina.Ale uzytkownicy?Pomysl zanim co napiszesz,czlowieku.
Ja Cię złapię za słowo: nie nazywaj się humanistą, postępuj tak by Cię takim postrzegano, to że sam się humanistą mianujesz pisząc tak grafomańskie komentarze tylko się ośmieszasz.
Ja nawet zadatku na humanistę u Ciebie nie widzę, już prędzej na chama, no chyba że za stary już jestem: w XXI wieku Doda to artystka to może Ty i humanistą będziesz.
Do bufona (Maximusa):
Te filmy, które masz w ulubionych (Pi i D.Darko)to chociaż obejrzałeś czy tylko recenzje w amerykańskim magazynie przeczytałeś?
Bo to, że kumasz o co w tych filmach chodzi to nie wątpię. Taki jesteś oczytany.
Wypada mieć te filmy w ulubionych, nie?
________ BUFON_________
Czytaj ze zrozumieniem, gdzie napisałem że tylko za dobre recenzje płacą?
Ja filmu nie widziałem, rozśmieszyła mnie tylko opinia bufona, który filmu nie widział a przeczytał gdzieś po angielsku reckę i się wozi.
żeby się na temat filmu wypowiedzieć, to chyba trzeba obejrzeć a nie recenzję przeczytać.
Nie rozumiem was, kolega napisał , że mu się film nie podobał a tu już został zjechany z błotem , to już nie można mieć swojego zdania? Bruner jestes ignorantem i żenujesz mnie wiesz ?
Trochę się namotało i nie do końca widać kto, komu i na co odpowiada.
@Badi - nie pij do mnie, bo ja do kolegi "rwrzeszcz" nic nie mam. Nie podoba mu się - jego sprawa. Ja, jak pisałem wcześniej, filmu nie widziałem.
Wszystkie moje komentarze są do Maximusa, który chwali film a mam wrażenie (tak wynika z jego jednego postu) że filmu nie widział. Za to czytuje recenzje po angielsku.
@Maximus - sorry, trochę za ostro pojechałem. W sumie Twój pierwszy post nie zasługiwał na kopa z mojej strony. Chyba przelałem swoje frustracje, bo ja np. Pi i D.Darko uważam za grafomański bełkot.
Pozdrawiam
Może i piszesz dużo, ale na pewno nie dobrze. Radziłbym wyluzować i zająć się czymś innym bo talentu zbyt wielkiego nie widać w Twym pisaniu, możesz się rozczarować w przyszłości.
jaki sens jest zacząc ogladać film i go nie ogladnać do konca..? :| do tego pewnie byłes tak bystry i go oceniłeś.. obym sie myliła.
taki sam jak zamieścić opinie o filmie, nie dodajac nic do ulubionych-tak zeby inni uzytkownicy nie mogli rozpoznać czy wypowiedział się świr czy człowiek poważny-nie rozumiem tych, którzy wypowiadają się o filmie, a nie maja nic w ulubionych, powinni wiedzić ze taki głos jest nie miarodajny i całkowicie bezużyteczny. Sam jeszcze filmu nie ogladalem i przydaly by mi sie recenzje ludzi odpowiedzialnych.
Moze zle napisalem.Jestem humanista to znaczy,ze uczeszczam do klasy o takim profilu(jestem przecietny w innych przedmiotach-scislych).Wybralem go tylko dlatego,zeby w liceum bylo latwiej.Swojej przyszlosci nie wiaze (Bron Boze!)z literatura,pisaniem,recenzowaniem i takimi(moim zdaniem) glupotami.Jezyk jak jezyk,ucze sie i popelniam wiele bledow,ale nam wyrobione zdanie na jakis temat i sie tego trzymam.Przez te mlodziezowe slangi i skroty czlowiek glupieje i zapomina jezyka ojczystego :)
Pozdrawiam.
PS;Filmy.ktore mam w ulubionych,to pozycje,ktore udalo mi sie obejrzec.