PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209978}

Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
2007
7,2 50 tys. ocen
7,2 10 1 49616
7,6 42 krytyków
Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda
powrót do forum filmu Zabójstwo Jesse'ego Jamesa przez tchórzliwego Roberta Forda

Oglądałem wczoraj ten powiedzmy film.
Dla mnie kicz totalny, normalnie flaki z olejem, rozwlekły, nudny, szkoda czasu i prądu aby to g.... obejrzeć.

ocenił(a) film na 10
rkasprzyk

Prosty wniosek, nie oglądaj. Zawsze możesz poczekać kilka lat i obejżeć coś co Cię na ten moment przerasta.

ocenił(a) film na 9
rkasprzyk

Widzisz stary, kicz to jest taki wytwór, który bardzo odtwórczo podchodzi do wszelkich schematów wypracowanych przez szeroko pojętą sztukę (w tym przypadku chodziłoby m.in. o kopiowanie schematów przynależnych westernowi), i który nastwiony jest na wstrzelenie się w prostacki, mało wyrafinowany, mówiąc brzydko - plebejski gust. W twój nie ustrzelił. Znać to nie kicz.
Wybacz, obraziłam cię celowo, ale kiedy już wchodzę na to forum i czytam jakieś opinie, nawet jeśli nie zgadzają się z moimi (a tak jest najczęściej), to lubię jednak patrzeć na wypowiedzi przemyślane, a przynajmniej nie uwłaczające w sposób drastyczny zwykłemu tzw. zdrowemu rozsądkowi. Twój wpis w tych kryteriach niestety się nie mieści. Zgoda, mógł być dla ciebie nudny, rozwlekły itd., ale na Boga, nie nazywaj go kiczem, bo po prostu bluźnisz.

selene_

a nie wiesz, że o gustach się nie dyskutuje ?

ocenił(a) film na 9
p89

Dobrze, więc zamiast słowa "gust", wstaw sobie słowo "odbiorca". I dodaj jeszcze określenie "masowy"...

ocenił(a) film na 10
selene_

Co racja to racja ;) brawo, ale lepiej z takimi nie dyskutować.