Zaginiona

Gone
2012
6,4 43 tys. ocen
6,4 10 1 43363
3,3 3 krytyków
Zaginiona
powrót do forum filmu Zaginiona

Świetnie poprowadzony, dobrze zagrany, no i do samego (no prawie) końca nie wiadomo było czy była wariatką czy nie.

Najbardziej za to podobały mi się kłamstwa głównej bohaterki, wygłaszane z taką lekkością byle tylko dążyć do celu. No i końcowa rozmowa-pyskówka do glin. Miodzio :) i brawa dla Amandy :)

ocenił(a) film na 2
Ouzo

Czy na pewno oglądałaś ten sam film co ja?

kotagata

Pewnie nie.

OglądałEś :)

ocenił(a) film na 6
Ouzo

Film jak najbardziej w porządku. Oglądało się całkiem przyjemnie.
Osłabiła mnie tylko akcja z zupełnie na siłę i niepotrzebnie wciśniętym w film nocnym pościgiem :)

Uwaga: [Delikatny SPOILER]

Poszukiwana przez policję w całym mieście, na tropie mordercy, jadąca ledwo zipiącym GRUCHOTEM dziewczyna...
nagle rozpędza się do 120km/h i wchodzi w zakręt z piskiem opon tuż przed radiowozem.
Pytanie: PO CO TO BYŁO!? :)

garrettt

Ten film ma wiele nielogicznosci to fakt ... Albo inne dziwne rozwiazania. Nie mniej uwazam ze jest calkiem porzadnyi sie go swietnie oglada :)

O którym nocnym pościgu mówisz?

ocenił(a) film na 6
Ouzo

O tym jak jechała dżipem pożyczonym od dozorcy hotelu. Jechała sobie gdzieś pomalutku, aż tu nagle scena jak wali z piskiem opon tuż przed maską radiowozu stojącego za zakrętem no i pościg. A później powrót do domu znajomej na piechotę, żeby pożyczyć od niej kolejny samochód :)

ocenił(a) film na 9
garrettt

Dla efektów specjalnych;) Mi się osobiście film i tak bardzo podobał i pomijając całą resztę, to chciałabym tak jeździć jak ta aktorka/dublerka chociaż w połowie;)

ocenił(a) film na 5
Ouzo

Spodziewalam sie czegos wiecej, a tak to byl sredni film; nie wynudzilam sie na nim, ale fabula nie porywala.

ocenił(a) film na 5
magi_cz

właśnie skończyłem oglądać, szczerze powiedziawszy ledwo dotrwałem do końca, film w którym w ogóle nie ma żadnego napięcia, zero akcji (nic się wbrew pozorom nie dzieje), fabuła żadna - film o niczym, Amanda totalnie nie pasuje do odgrywanej roli, ostatecznie mało realistyczny film np. jakim cudem udało jej się po raz drugi z taką łatwością uciec z tego dołu...cholernie naciągane...

ocenił(a) film na 5
goskim

zapomniałem dodać, generalnie w moim odczuciu było to stracone 1,5h, nie polecam, jak ktoś nie obejrzy to na pewno nic nie straci.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
goskim

film dobry, bynajmniej 3ma w napięciu choć faktycznie scena z pościgiem nie potrzebna. Reszta git kobieta ma jaja:) jeżeli chodzi o ogólne odczucia. Polecam Film ! napewno przebija Polskie produkcje. Główna aktorka także świetnie zagrała.

ocenił(a) film na 4
Niedzik

film totalnie przewidywalny, totalnie nietrzymający w napięciu...liczyłam na jakąś mocno rozbudowaną intrygę a dostałam prostą historyjkę z banalnym zakończeniem...

ocenił(a) film na 6
soulfake83

Zgadzam się w 100%! Przewidywalny od samego początku...żadnego zaskoczenia czy zwrotu akcji...ale! Widywałam gorsze filmy niż ten :)

ocenił(a) film na 9
Ouzo

Zgadzam się w 100% i również polecam. Na prawdę dobry i ciekawy film.