Zakładnik

Collateral
2004
7,2 76 tys. ocen
7,2 10 1 76316
7,4 36 krytyków
Zakładnik
powrót do forum filmu Zakładnik

Film jest doje...any !!! Zdjecia sa wyśmienite,Tom zagrał naprawde super jeszcze ta tego charakteryzacja (zarost,okularki itp) zajebiście...No i brak mi slow..........gorąco polecam 11/10....hehe

ocenił(a) film na 7
Don_Corleone_2

Film jest średni, nic specjalnego się w nim niedopatrzyłem. Zdjęcia były męczące, kamera w pewnych momentach trześla się i jest niedozniesienia, poza tym przez większość czasu czułem się jakbym oglądał "modę na sukces", to przez te kolory i ujęcia kamer. Żadnych rewelacji, zmyślnych zwrotów akcji, niczym niezaskoczył. Słaby!
skoro ten film Ci się podobał to ty chyba niewiedziałeś "Gry" David'a Fincher'a
http://gra.filmweb.pl/

ocenił(a) film na 10
ejty

Sory Cie mistrzu,ale napewno widzialem duzo,duzo,duzo wiecej filmow od Ciebie wiec sie tak kurwa nie wymadrzaj O.K??? A wogole "Gra" to zupełnie inne kino.......lamusie

ocenił(a) film na 7
Don_Corleone_2

Że widziales wiecej filmow odemnie to nieznaczy ze sie znasz lepiej na nich. "Muminki "w gruzinskiej wersji językowej są ciekawsze niż ten film :)
Twoja wypowiedź swiadczy o poziomie filmów jakie widziałeś. Zamiast oglądać kolejną część Aniołki Charliego przeczytaj jakąś książke bo, sądząc po poziomie Twojej wypowiedzi wyglada na to że ost. jaką czytałeś to "Janko muzykant" i pewnie nie do końca :)
Uspokuj sie, po co tyle przeklinać. To tylko forum, każdy może wyrazić swoje zdanie na temat filmu. Wyzwiska są zupełnie nie na miejscu.

ocenił(a) film na 9
Don_Corleone_2

Nikt nie lubi być obrażany. Jak na każdy inny pogląd na temat filmu reagujesz w taki sposób może najwyższy czas zapisać się do psychiatry.

ocenił(a) film na 8
Skaldi

Film rzeczywiście był dobry, ale żeby był najlepszy to nie powiem, ale szanuję Twoje zdanie. Skoro tak Ci się spodobał, to nie wiem co powiesz, jak zobaczysz poprzednie filmy Michaela Manna, które są dużo lepsze.

ocenił(a) film na 10
romano

Wiem stary ze wczesniejsze filmy Manna tez sa bardzo dobre jak np :"Goraczka" i " Informator","Ali". Kiedys usłyszalem pewne zdanie
"Mann to jednak niedoceniony rezyser,tak jak Kubrick......."
Wojtek Rątczak IIa
W pelni sie z tym zdaniem zgadzam :)

ocenił(a) film na 7
Don_Corleone_2

widzisz corleone, pokurwowales na początku a dalej same glupoty piszesz, po co?? inni piszą jakies konkrety a ty wogle nic, zawsze jest prosciej powyklinac niz jakies konkrety nap

ocenił(a) film na 6
ejty

Ach.... Gra......
Chyba długo przyjdzie nam czekać na film, która by jej dorównał......

ocenił(a) film na 10
icek_3

Boze znowu ktoś (?) mowi ze gra to te klimaty.....totalna bzdura."Gra"jest naprawde wysmienitym filmem lecz do ogladniecia tylko raz...:( nie ma nic wspolnego z "Zakładnikiem" Manna naprawde........ :)

ocenił(a) film na 6
Don_Corleone_2

Zakładnik też jest tylko na raz. Nie mówię, że Gra i Zakładnik to te same klimaty. Ale Gra to chyba najlepszy thriller jaki oglądałem. Pozdro

ocenił(a) film na 10
ejty

Sory Cie panie "S" za wyzwiska i nie mow takich glupot do k.... ne...... ze ogladam takie filmy jak "Aniołki......" bo do nich to nawet zal przysiadać (trzymac sie zdala od tego i tym podobnych filmów !!! :/ sa.....pozal sie Boże) rozumiem ze Ci sie nie podobal ale ja wyrazam swoje zdanie na jego temat wiec sie tak nie bulwersuj :) O.K ?

Don_Corleone_2

Mi sie ciagle wydaje ze to TY sie najbardziej bulwersujesz gdyz inni niezabardzo podzielaja Twoja opinie o tym filmie. Ten film srednio przypadl mi do gustu i faktem jest ze ciezko sie go oglada :/ moze to po prostu nieprzyzwyczajenie do cyfrowej kamery - kto wie :/ ale jak wiadomo sa i lepsze filmy i gorsze ;)

P.S. Co do ilosci obejrzanych filmow to ja bym sie na Twoim miejscu nie wypowiadal !!! nie zawsze liczy sie ilosc, ale jakosc i dobry smak

ocenił(a) film na 10
Apsik

Rozumiem,ze mogles obejrzec duzo filmow,ale wiesz mi obejrzale m chyba wiecej i chyba lepszych filmow.......................w iesz mi nie ogladam zadnego gowna ;D !!!

ocenił(a) film na 5
Don_Corleone_2

Film rzeczywiscie nie najlepszy, kamera lata kolory jakies dziwne, chyba jednak wole tradycyjna kamere, Cyfrowka dziwnie pokazuje film. Film ma slaba fabule zadnych zwrotow akcji wszystko takie liniowe, widzialem lepsze i ciekawsze filmy juz od tego. I nie ma sie co bulwersowac, poza tym, wierz nie pisze sie przez SZ tylko przez RZ od wiaRA :). A to czy obejrzales wiecej Filmow, to moim zdaniem nie mozesz tego powiedziec, nie masz pojecia ile obejrzal "S", czyzbys byl osoba ktora obejrzala wszystkie filmy na swiecie, ze tak mowisz????Bez sensu. Poza tym to nie ma tu najmniejszego znaczenia gdyz wypowiedz tyczy sie tego konkretnego filmu. I gdyby ten film byl pierwszym filmem jaki w zyciu obejzalem to bym sie nie zachwycil, jest przewidywalny i prosty. Nie mowie o grze aktorow bo podobala mi sie. Ale film ogolnie wypadl srednio i nie ma sie co bulwersowac. Poza tym nie argumentujesz wogole swoich wypowiedzi, to ze obejzales (byc moze) wiecej Filmow od S , to wcale nie jest zadnym konkretnym argumentem, wiec skoro wedlug ciebie Film byl taki doskonaly to moze wymien jego plusy i bron filmu ktory ci sie tak bardzo podoba, bo jak narazie nie widze zadnych konkretow.

ocenił(a) film na 7
Don_Corleone_2

Ja też wyrażałem tylko swoją opinie i to Ty sie zbulwersowales obrzucajac mnie wyzwiskami. Postanowilem powymyslac cos na Ciebie podobnie jak Ty na mnie (ze widziales wiecej filmow odemnie), tylko że mniej wulgarnie. Niezbulwersowalem sie Twoją opinią tylko Twoją reakcją na moją opinie. Teraz już żadna odpowiedź tego niezmieni bo każdy widzi jak prostacko zareagowałeś.

ejty

ten film jednak coś ma, to przedstawienie los angeles,zabójcy i jego "pomocnika",ciekawe zdjecia i ujęcia kamery, strzelaniny i bójki są tylko wtedy kiedy powinny, tom cruise jest tutaj podobny do wampira który działa nocą i który ukrywa swoją tożsamość wiedząc że jeśli ktoś odkryje jego tajemnice zagrozi to jego egzystencji. Rola taksówkarza to takie porównanie do księdza lub łowcy wampirów, który rozgrzesza i walczy psychicznie z zabójcą/wampirem, ten wampir w końcu chce dopaść kobiete z którą taksówkarz dopiero co poznał na co on nie może pozwolić. fallen angel i jego przeciwieństwo, a wszystko w los angeles

Jak widze don corleone też zauważył sługi boże walczące z wampiryzmem "Jezuś...to najlepszy film,ktory powstal w ostatnich latach !!! 10/10" :D

ocenił(a) film na 10
Crem

łoj niewazne jak chceci zrobic nazlosc, film byl naprawde dobry, wrecz swietny. zdjecie, ujecie, najazdy- zajebiste, no a Tom C - nie przepadam jakos za nim, ale trzeba mu przyznac, ze zagral ty bardzo dobrze.

ocenił(a) film na 10
Don_Corleone_2

Kurcze...z całym szacunkiem, ale ja bym nie zaczynał z Corleone...sami rozumiecie