PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=106414}

Zakładnik

Collateral
2004
7,2 76 tys. ocen
7,2 10 1 75542
7,3 48 krytyków
Zakładnik
powrót do forum filmu Zakładnik

Statham

ocenił(a) film na 7

Jakim cudem komu udało się przekonać Stathama by zagrał taki epizod w tym
filmie? Do takiej roli nie prościej było wziąc jakiegos podrzednego aktora?
Ciekawe ile zabulili za taki epizod Jasona.

POLfan

W 2004 Statham był podrzędnym aktorem.

ocenił(a) film na 7
adletow

Przypomnijcie mi, kogo on tu grał ?

ocenił(a) film na 8
adletow

I nadal jest...

ocenił(a) film na 7
POLfan

Przekręt, transporter, mecz ostatniej szansy, włoska robota... Tam ni grał
podrzędnych ról. Szczególnie Transporter jedynka. Wiec nie taki podrzędny
aktor by go zatrudnić na 2 minuty filmu.
Grał tu faceta na lotnisku zaraz na początku filmu.

ocenił(a) film na 7
POLfan

aa no tak.

POLfan

Moim zdaniem epizod ze Stathamem to tzw. występ "cameo", nawiązujący do jego znanej roli w "Transporterze". Przecież tam pojawia się jako doręczyciel przesyłek z tajną zawartością, obracającego się w półświatku. To samo robi i w tym filmie. Uważam, że to bardzo udana aluzja z przymrużeniem oka ;)

Ile za taki występ się dostaje? Trudno powiedzieć, trzeba byłoby się zagłębić w tajniki Hollywoodu, tj. przy okazji trochę poszperać w sieci :)

ocenił(a) film na 8
Edek_z_Baranowa

zapłacili mu tyle co każdemu statyście, czemu mieliby dać więcej jak on nie potrafi grać

ocenił(a) film na 8
villain

Czy cię człowieku pogrzało?? uważasz że Jason Statham jest złym aktorem??? Ty chyba jeszcze bardzo mało filmów widziałeś...

ocenił(a) film na 7
Edek_z_Baranowa

Bardzo trafne! Szkoda tylko, że nie nazwali go w tym filmie imieniem "Frank" - tak jak w "Transporterze"...

ocenił(a) film na 8
Edek_z_Baranowa

genialnie to ujales!po zastanowieniu sie dochodze do podobnego wniosku w kwestii roli Jasona i scenie z walizkami .

ocenił(a) film na 8
POLfan

Występ Statham to raczej smaczek dla fanów jego filmów. Z jednej strony rola, którą odgrywa nawiązuje do Transportera (tak jak wspomniał o tym Edek_z_Baranowa) z drugiej lansuje się w kinie z udziałem większych gwiazd od siebie promując przez to siebie. Z resztą wielu aktorów o ugruntowanej pozycji na rynku pojawia się w małych epizodach, chociażby T. Cruise w Młodych Strzelbach. Ciekawe ile osób go tam wypatrzyło:)

yahoo

Yahoo, zgadzam się z Tobą całkowicie, że takiego typu występy są kierowane właśnie w kierunku fanów poszczególnych aktorów. Co prawda "Młodych Strzelb" nie oglądałem, więc nie dopatrzyłem się tam Cruise'a, ale za to od razu mi się nasunęła na myśl jego (okay, w porównaniu dość duża) rola w "Jajach w Tropikach". No bo zagranie Lesa Grossmana to bowiem coś w stylu "extended cameo" :) Z tego co widać, postać zyskała rzeszę fanów, bo żyje nawet poza ekranem kinowym:

http://www.buzzsugar.com/Video-Jennifer-Lopez-Tom-Cruise-Les-Grossman-Duet-MTV-M ovie-Awards-8693161
(pod tym linkiem jakość występu jest według mnie lepsza niż na innych portalach z klipami)

ocenił(a) film na 8
Edek_z_Baranowa

hehe, to jest dopiero "smaczek", podobno MTV dogadało się już z Cruisem i będą robić pełny metraż, właśnie z Grossmanem:)

yahoo

Właśnie też to już mi się obiło o uszy! Wydaję mi się, że jakby naprawdę powstał taki film z Grossmanem w roli głównej, to czeka nas niezła jazda! Ja z chęcią bym ten film obejrzał :)