Zakładnik

Collateral
2004
7,2 76 tys. ocen
7,2 10 1 76330
7,4 36 krytyków
Zakładnik
powrót do forum filmu Zakładnik

Rewelacyjnie zrealizowany thriller psychologiczny, muzyka, ujęcia i dialogi, wszystko na swoim miejscu, ale nie rozumiem dlaczego takie zakończenie, banalne i nieadekwatne do złożoności produkcji. Bo przecież jak to mozliwe żeby (SPOJLER)..................... .............................. .............................. .............................. .............................. .... snajper klasy Vincenta nie trafił amatora z kilku metrów, uprzednio zabijając z chirurgiczną precyzją z dużo większych dysnasów.... Że było ciemno? Nie uwierze. Drzwi do metra w sposób bezbłędny określają cel, no chyba że murzyn trafił pierwszym strzałem , w co powątpiewam....
Jest jeszcze jedna opcja.... Moze Profesjonalista nie chciał go zabić (?) Mimo wszystko godny polecenia....

ocenił(a) film na 8
do_urden

Według mnie to zadna nielogicznosc. Było ciemno, obaj walili na slepo. Trafił akurat murzyn. poza tym zauwaz ze Vincent był ranny (wczesniej w budynku postrzelił go murzyn). Stracił duzo krwi i biegł jeszcze przez długi czas. po prostu zmeczenie i osłabienie.. To tez mialo wplyw na celnosc Vincenta.

Według mnie zakonczenie genialne.