PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394018}

Zakazane królestwo

The Forbidden Kingdom
2008
6,9 21 tys. ocen
6,9 10 1 21463
6,8 4 krytyków
Zakazane królestwo
powrót do forum filmu Zakazane królestwo

W końcu film z Jackiem i Jetem razem :) . A już myślałem że nigdy się nie spotkają :P . Ciekawe co się dzieje na planie XP .......

Darth_Mail

www.JackieChan.pl - NOWA STRONA O JACKIE CHANIE!

ocenił(a) film na 8
Darth_Mail

z opisu wynika, że to Jet będzie tym dobrym (uwięziony król małp) - choć trzeba poczekać na film, a już znamy datę premiery: 18 kiwetnia 2008

ocenił(a) film na 8
MlodY

http://www.tomiland.pl/forum/viewtopic.php?t=137&postdays=0&postorder=asc&start= 0
W tym temacie na forum "Tomiland" jest sporo informacji na temat filmu i zdjęcia z produkcji.

adax

Jackie musi zagrać tego dobrego ,,, On po prostu jest stworzony do roli tych "dobrych"....

Darth_Mail

Oby postać grana przez Jackie Chana nie "wygłupiała" się tak jak np. w filmach z serii "Godziny Szczytu". Raz, czy drugi takie "starcia" mogą się podobać ale po obejrzeniu kilku filmów z jego udziałem zaczęły mnie one drażnić sztucznością i kiedy do nich dochodzi nie towarzyszy im już takie zainteresowanie jak kiedyś(nie ujmując oczywiście talentu J. Chanowi, zresztą nadal go lubię). Mam nadzieję, że choreografią walk zajmie się ktoś kto wyreżyseruje je na tyle by wyglądały jak walki, a nie jak "ekwilibrystyczne przeciskanie się przez dziurkę od klucza z saltem i dwoma piruetami w powietrzu z jednoczesnym obezwładnieniem przeciwnika poprzez ściągnięcie z niego całej garderoby" ;-]

pi_

Cóż, może być tak: poważny Jet i wygłupiający się Jackie,a wywoływany kontrast ma być zabawny. Ale czy będzie to b. wątpię :P

Darth_Mail

Biorąc pod uwagę zdjęcia i plakat z Jackiem to będzie się wygłupiał, bo będzie 'pijanym wojownikiem' - z tego, co wnioskuje sceny walk z jego udziałem będą podobne do "Drunken Master". Jet pewnie jak w większości filmów stonowany, wygląda mi na pozytywnego bohatera z czego się cieszę, bo większe szanse, że przeżyje film.

Ktoś wie, kto odpowiada za choreografię scen walk?

MrowiecMachine

Już widzę, że Yuen Woo-Ping - czyli sceny walk nie powinny rozczarować.

MrowiecMachine

Jest już zwiastun,całkiem dobry,w klimacie Hero,jedyne co psuje dobre wrażenie to ten wepchnięty na siłę amerykański nastolatek.

ocenił(a) film na 10
hellboyjr

Ja kiedyś czytałem, że w ich wspólnym projekcie, Jackie Chan będzie grał dobrego, a Jet Li złego. Ale wychodzi na to, że chyba jednak będą bo jednej stronie. I z tego się cieszę.

ocenił(a) film na 8
Doktor_Wong

To wygląda jak na beke z filmów japońskich fantasy i opowieści o ratujących amerykaninach. Jakby pastisz:D A Jet Li i Jackie obaj są dobrzy, jeden jest poważny i skoncetrowany, a Jackie zwariowany, jak zwykle. Będzie parę spięć itd. powalczą ze sobą. Będzie fajnie:D

Redgard

Dlaczego z japońskich? Film wg mnie całkiem w klimatach chińskich (nie licząc dzieciaka), przynajmniej na zwiastunach (choć białogłowa dziewoja faktycznie trochę przypomina Japonię).

ocenił(a) film na 8
MrowiecMachine

hmmmm wiesz co nie wiem:D Jakoś nie rozróżniam filmów fantasy jednych od drugich:) Zapewne popełniłem błąd bo chodzi mi o Latająće Sztylety, Tygrysy i inne te stare masowo pojawiające się fantasy, które swego czasu leciały na TV4 takie z lat 70/80. Pewnie masz racje:D