Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64169
6,3 6 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

Nie dostałem tego czego oczekiwałem, ale też nie wiem czego oczekiwałem :) Jedno jest pewne zobaczyłem dla Rachel McAadams, i jeżeli chodzi o tę kwestię to się nie zawiodłem. Sam film jak to z filmami, które bawiąsię czasem bywa, gubiąsię gdzieś w tej czasoprzestrzennej rzeczywistości. Widz ogląda te kolejne skoki raczej bez większego zaskoczenia i emocji. Raz jest tu raz tam. Buduje to jakąś magiczną więź pomiędzy bohaterami, ale rozpacz i pragnienie siebie gdzieś tak powoli umyka. Jest w tym sporo z typowego filmu romantycznego , ale dla mnie jest to na szczęście film o czymś innym niż tylko o tym czystym uczuciu. Wszystko to wykracza poza wszelkie ramy dotychczasowych filmów tego gatunku (no może poza kilkoma wyjątkami). Ładne plenery, fajne zdjęcia, średnia muzyka, zjawiskowa McAdams i przystojny Bana, dają film raczej mało oryginalny, ale który nie jest głupi i opowiada o miłośći bezgranicznie prawdziwej. Myślę, że bardzo mało jest takiej miłości dzisiaj, która przeżyła by i wycierpiała tyle, co ta przedstawiona w filmie. Szału nie ma, ale miło się ogląda.