PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=209977}

Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64045
6,4 8 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

Jedna rzecz

ocenił(a) film na 7

Claire mówi, że poznali się gdy ona miała 6 lat, a on w czasie ich "pierwszego" spotkania, że są
przyjaciółmi w przyszłości. Może ktoś to wytłumaczyć.

ocenił(a) film na 10
Freestyler

Dopóki on jej nie poznał w bibliotece nie wiedział, że mała dziewczynka, do której podróżuje na łąkę, to ta, którą spotkał w bibliotece. Należy domniemywać, że jego odwiedziny u dziewczynki na łące nie były chronologiczne i najwcześniej pojawił się u niej dopiero po tym, jak poznał ją w swojej teraźniejszości. Pewnie w książce jest to bardziej przekonująco przedstawione, niż w filmie, który zostawia wiele nieścisłości i niedopowiedzeń.

ocenił(a) film na 6
Freestyler

jak sie kończy film? nie oglądałam do końca? dobrze?

ocenił(a) film na 8
ORIANA90

Henry umiera - jest postrzelony w brzuch.
W książce jest historia jest bez porównania lepsza ! Film widziałam 3 lata temu, książkę skończyłam w tym tygodniu i z tej okazji postanowiłam go jeszcze raz obejrzeć. Nie umywa się do książki !

ocenił(a) film na 7
WhiteGirl_filmweb

Przez kogo zostaje postrzelony? Jakoś ten fragment mi uciekł.

ocenił(a) film na 7
m_a_c_88

Przez swojego teścia.

ocenił(a) film na 8
Freestyler

Chodzi o to, że Henry doświadcza wydarzeń na łące w wieku 30/40 lat - a więc ok. 2000 roku. Opuszcza rok 2000 i się tam przenosi.
Tymczasem dla Clare są to wspomnienia z dzieciństwa, które miały miejsce ok. 1984 roku.
Innymi słowy : Clare poznała Henry'ego, gdy miała 6 lat. On ją w bibliotece w wieku 28 czy coś koło tego. Odwiedza ją na Łące 20 lat później.