Film jest zupełnie inny niż wszystkie jakie oglądałam odnośnie tematyki "podróży w czasie". Ma to coś, co nazywa się KLIMATEM, do samego końca ma się nadzieję, wzruszający ale nie "wyciskacz łez", momentem nudny choć to tylko z pozoru! Szczerze polecam...
Genialny film! Podpisuje sie pod przedmowca, warto obejrzec na prawde. Na koncu lezki mi polecialy.... 10/10
Nie mogę zaprzeczyć, film mi się bardzo podobał, chociaż żałuje iż jeszcze nie udało mi się dopaść pierwowzoru literackiego w bibliotece.
(bo zazwyczaj, najpierw czytam, potem oglądam)Obejrzawszy film wydaje mi się iż będzie on lepszy od lektury, nie niej nie zrezygnuję.
Gra aktorska i ciepło bijące z filmu w relacjach międzyludzkich i rodzinnych - to atuty dla których polecam film każdemu. Świeże podejście do zagadnienia podroży w czasie to tez duży atut(dla mnie realne i do przyjęcia - znika, i tylko kupka ciuchów po nim zostaje).
Jedyną nieścisłością było dla mnie przypisywanie genetycznym uwarunkowaniom możliwości odbywania podroży w czasie przez bohatera(córka wszak odziedziczyła zdolność do podróżowania), co ma się nijak iż do faktu iż dopiero po wypadku, w którym zginie jego matka, główny bohater zaczyna podróżować. Takie traumatyczne zdarzenie (jak i inne inne) nie ma prawa aktywować zmian genetycznie uwarunkowanych.
Cóż trudno szukać prawd genetycznych w tego typu filmie - nie mniej film polecam z całą odpowiedzialnością.