Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64169
6,3 6 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

Witajcie;)
szukałam strasznie długo tej książki, ale nikt nie wie o jaką mi chodzi.
Możecie podać mi jej dokładną nazwę oraz autora?
jestem strasznie ciekawa i czekam też na film!
I jak myślicie.. najpierw lepiej przeczytać książke czy oglądnąć?

magdad144

"Żona podróżnika w czasie" Audrey Niffenegger
wg mnie lepiej najpierw przeczytać książkę.

magdad144

Ta książka od ładnych paru lat jest też dostępna pod innym tytułem: Miłość ponad czasem: Historia inna niż wszystkie. Więcej informacji np. tutaj:
http://biblionetka.pl/book.aspx?id=33421

Nemezis_10

dzięki Wam strasznie ;)
w czwartek polecę ją kupić.

Odliczam dni do premiery filmu.

ocenił(a) film na 8
magdad144

ksiązka zostala wydana pod trzema tytulami:
"Zona podroznika w czasie"
"Milosc ponad czasem"
"Zakleci w czasie"

Ja proponuje Ci szukac pod tym trzecim tytulem, bo chyba najlatwiej obecnie bedzie ja znalezc.

W ogole to straszna glupota wydawac ta sama ksiazke pod 3 tytulami, nie sadzicie?

Tinkerbell_88

W USA ta książka była bestsellerem już 6 lat temu, u nas widocznie nie i dlatego przy okazji pojawienia się filmu chcą na niej zarobić więcej. Teraz tytuł będzie się ludziom kojarzył z filmem, ale to faktycznie głupie z punktu widzenia czytelnika.

Nemezis_10

Dzisiaj byłam i już ją mam ;)
Faktycznie niedawno wprowadzili do empiku tę książkę pod tytułem "Zaklęci w czasie".
Te różne tytuły to naprawdę dziwna sprawa, pierwszy raz spotykam się z czymś takim.
Nie wiem, kiedy zabiorę się za czytanie, ale chciałabym już w piątek. Czasu za bardzo nie ma, bo w tym roku czeka mnie matura aczkolwiek zobaczymy. Wolałabym zdążyć przed premierą filmu.
Dzięki Wam wielkie jeszcze raz!

magdad144

Ja też przejdę się po ta ksiąke. I przed premierą będe miała już ją przeczytaną. Dzieki za info o aktualnym tytule:)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
magdad144

ja książkę czyytałam już dosyć dawno temu i podejrzewam że film jak zwykle nie dorówna oryginałowi..

magdad144

Niestety w Polsce jest tak, że nie które bardzo ciekawe książki pojawiają się w księgarniach dopiero wtedy gdy nakręcą na ich podstawie film. W tym przypadku jest jednak odwrotnie :-] Książka ta pojawiła się już jakieś 5 lat temu nakładem wydawnictwa Świat Książki i reklamowano tym, ze prawda do ekranizacji wykupili Brat Pitt i Jennifer Aniston.
Liczę na to, iż będzie to ekranizacja tej książki a nie kolejny film "na podstawie" bo w takich przypadkach często pozostaje tylko główny wątek.

eda

Skończyłam czytać książkę i jest naprawdę genialna. Chociaż powiem szczerze, że trochę się zawiodłam pod tynm względem, że wszystko układało się źle. Już w połowie książki same tragedie... eh. bardzo smutna książka, wzruszająca. Idealna dla ludzi, którzy na kogoś czekają, tęsknią za kimś. Byłam strasznie wściekła, że to wszystko tak się potoczyło, ale z drugiej strony może to dobrze? Za dużo mamy książek ze szczęśliwym THE END.
Dzisiaj premiera. Wieczorem wybieram się do kina i coś mi mówi, że film na 100% nie dorówna książce. jestem niemal pewna iż będzie to mała cząstka książki aczkolwiek wiadomo z jakich powodów... Obym tylko za bardzo się nie zawiodła ;)

ocenił(a) film na 3
magdad144

Ja tę książkę ("Miłość ponad czasem") czytałam z 4 lata temu. Pamiętam, że na obwolucie napisane było, że Brad Pitt zakupił prawa producenckie do niej i razem z ówczesną żoną mają wystąpić w ekranizacji. Z tego co widzę, to Pitt z Aniston jednak podjęli się produkcji- całe szczęście, że oszczędzono nam widoku Jen na ekranie.