Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64169
6,3 6 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

książka wg mnie dużo dużo dużo lepsza od filmu. film taki trochę na tvp1 w "romantyczne
środy".

niewidzialambondow

Zwykle jest tak że książka na podstawie której powstał film jest lepsza ;] I w tym przypadku też tak jest moim zdaniem. Ale film też naprawdę dobry tylko tylko jak to zwykle bywa wybrakowany, w końcu ciężko zmieścić całą książkę w dwóch godzinach filmu.

ocenił(a) film na 9
ElTabasco

Książka ma więcej magii w sobie ;)

ocenił(a) film na 6
niewidzialambondow

O tak, książka o wiele bardziej wciągająca, magia opisanych detali i niepowtarzalna atmosfera. Film obejrzany z ciekawości, nie zachwycił ;-)

niewidzialambondow

film ominal prawie calkowicie kwestie clare i moim zdaniem zobrazowal ja jako slaba i infantylna a w ksiazce byla silna i charakterna kobieta. niestety film to tylko zbitka kilku zdarzen z ksiazki to nawet nie bylo streszczenie ale ciezko jest dobrze oddac tak bogata w fabule ksiazki,

ocenił(a) film na 8
niewidzialambondow

Zawsze się znajdzie jakiś malkontent co czytał książkę i ma pretensję do scenarzysty, dlaczego książka jest inna niż film. Po pierwsze film ma ograniczone ramy czasowe to raz, książka jest tylko podkładem dla scenariusza to dwa, a trzy nie marudź.

Razorek_filmweb

książka jest magiczna! jedna z moich ulubionych :)

ocenił(a) film na 6
Razorek_filmweb

jeżeli ktoś decyduje się na ekranizacje książki o tak bogatej fabule, musi być świadom ograniczeń czasowych jakie się z tym wiążą, a nie zabierać się za coś co przerasta jego możliwości. jeśli masz robić to po łebkach, lepiej w ogóle tego nie rób :D i basta :P

ocenił(a) film na 6
niewidzialambondow

zdecydowanie książka lepsza, film niestety nie zdołał oddać głębi i magii z którą mieliśmy do czynienia podczas czytania, choć nie miałam wielkich oczekiwań względem samego filmu, muszę przyznać że trochę się zawiodłam :( pominięto zbyt wiele istotnych szczegółów.