Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64169
6,3 6 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

Zawiodłam się. Film dla mnie w ogóle niezrozumiały. Brak polotu, nie wciąga, nie interesuje. Sam fakt, że on na końcu ginie jest bezsensowny. Może mam zbyt realne spojrzenie na film, ale przecież w końcu było wiadomo, że zginął od kuli, więc córka z jego przyszłości mogła go ostrzec. A oni w przeszłości, by jakoś powstrzymali ojca Clare, aby nie szedł tego dnia na polowanie. Co innego śmiertelna choroba, tu to byłaby już zabawa w Boga. Ktoś napisał "wyciskacz łez". Ja tam się w ogóle nie wzruszyłam. Płaczę raczej nad zmarnowanym czasem. Dnoo!

magdalenika

Przecież w filmie było jasno powiedziane (chociażby wtedy, gdy Henry rozmawia z ojcem o wypadku, w którym zginęła jego matka), że przeszłości nie da się zmienić w żaden sposób. Na przyszłość radzę dokładniej oglądać filmy, a dopiero potem brać się za komentowanie.

ocenił(a) film na 9
magdalenika

"A oni w przeszłości, by jakoś powstrzymali ojca Clare, aby nie szedł tego dnia na polowanie."

A skąd wiesz jaki to był dzień? Jaki rok wgl? Może coś przegapiłam, ale nie mogę sobie przypomnieć by było gdzieś wtedy mówione do jakiego dnia się przeniósł gdy tamten go postrzelił.