Zaklęci w czasie

The Time Traveler's Wife
2009
7,3 64 tys. ocen
7,3 10 1 64169
6,3 6 krytyków
Zaklęci w czasie
powrót do forum filmu Zaklęci w czasie

Co jest lepsze?
a) 500 dni miłości
b) zaklęci w czasie
jeszcze ewentualnie odpowiedź c
c) daruj sobie oba

Bardzo proszę o szybką odpowiedź
Pozdrawiam

monday_paradox

500 dni miłości to film który mnie denerwował. Jest to film o miłości a nie komedia romantyczna. A dla miłości ludzie robią wiele irracjonalnych rzeczy których osoby trzecie nie są w stanie pojąć. Ja jako osoba trzecia ciągle sobie powtarzałem "jaaa... co za głupia dupa, co ona robi?" a odnośnie gościa "Jaaa co za koleś weź się w garść"...i ani on się nie brał w garść ani ona nie przestawała się zachowywać idiotycznie. Zaklęci w czasie jest sto tysięcy razy lżejsze i przyjemniejsze :)

ocenił(a) film na 6
imperial90

Dziękuję Ci za tą wyczerpującą odpowiedź. Postanowiłam jednak najpierw przeczytać książkę, a potem oglądnąć film. Na pewno przydadzą mi sie Twoje rady. Dziękuje i Pozdrawiam. ;> ;*

monday_paradox

Zaklętych w czasie jeszcze nie oglądałem (dopiero mam zamiar) a 500 dni miłości serdecznie polecam. Jestem facetem i wkurzają mnie filmy o nieszczęśliwych miłościach ale 500 nie jest filmem banalnym, zmusza do refleksji i do tego muzyka ...:)
Polecam.

insomnia23

Zgadzam się w zupełności. 500 dni miłości jest moim zdaniem niesamowity. Ten klimat... niepowtarzalny :) Muzyka świetna. Już dawno nie widziałam takiego dobrego filmu ;) a Zaklętych w czasie nie widziałam jeszcze ale napewno zobaczę ;)

zadziorek

Właśnie obejrzałem Zaklętych w czasie i tak sobie myślę że nie powinno porównywać się tych dwóch wymienionych filmów. Obydwa są świetne i obydwa są o miłości. W 500.. wszystko jest bardziej realne i mam wrażenie że wbrew pozorom właśnie 500 kończy się smutniej niż Zaklęci. tak w ogóle to zaklętych porównał bym do Efektu Motyla ;)