PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=723705}

Zanim się pojawiłeś

Me Before You
2016
7,5 191 tys. ocen
7,5 10 1 191113
5,4 38 krytyków
Zanim się pojawiłeś
powrót do forum filmu Zanim się pojawiłeś

Jak główny bohater sterował wózkiem? Bo widać że sam nim poruszał, a przecież nie mógł ruszać rękami.
Pytam, bo mnie to zaciekawiło, a jakoś nie miałem do czynienia z tego typu osobami, więc nie wiem

MistrzSeller

Ja mam pytanko.. Czy film konczy się tak samo jak ksiazka? :)

mania2404

Tak.

ocenił(a) film na 6
MistrzSeller

Jeśli chodzi o wózki inwalidzkie, technika bardzo poszła do "przodu". Nawet osoby z tetraplegią mogą teraz korzystać z wózków o napędzie automatycznym.
W książce jest fragment, który mówi, że Will poruszał delikatnie palcami jednej ręki; z tego, co kojarzę korzystał też ze specjalnego pilota do telewizora i komputera, więc pewnie miał zakupiony sprzęt dostosowany do jego możliwości manualnych. Być może był w stanie wywierać nacisk palcami na urządzenie sterujące wózkiem - właściwie, to chyba jedyne logiczne wyjaśnienie - jeśli było one przystosowane do bardzo delikatnego dotyku.

ocenił(a) film na 9
MistrzSeller

było powiedziane, że ma ograniczone czucie w rękach,a w wyniku rehabilitacji udało się przywrócić je w kciuku i częściowo w wskazującym, więc pewnie to za ich pomocą

ocenił(a) film na 10
Tibby1996

A faktycznie... jak przeczytałem co napisałeś/aś to sobie przypomniałem scene w której było wspomniane

ocenił(a) film na 7
MistrzSeller

To akurat rozumiem, ale jak mu się udało podciąć sobie żyły? To jest dla mnie zagdaka...

ocenił(a) film na 6
Dorowca

Znalazł wystający kawałek listwy od półki czy coś w tym rodzaju (nie pamiętam dokładnie) i jeżdżąc wózkiem w przód i w tył doprowadził do rozszarpania żył. Opiekunka pojechała coś załatwić na mieście, a on skorzystał z okazji. Jego matka go znalazła.

ocenił(a) film na 7
MinnIe27

A skąd to wiesz? Bo w książce tego nie ma.

ocenił(a) film na 6
Dorowca

Pewnie, że jest.

ocenił(a) film na 7
MinnIe27

Na której stronie?

ocenił(a) film na 6
Dorowca

Nie pamiętam. Mówi o tym zdaje się Camilla Traynor. Ale z pewnością jest taki fragment w książce :)