PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94870}

Zapłata

Paycheck
2003
6,6 47 tys. ocen
6,6 10 1 46607
5,2 8 krytyków
Zapłata
powrót do forum filmu Zapłata

niestety wersja z dubbingiem wprost prosi o pomstę do nieba, a innej nie mogłam zdobyć. Co za szajs, wolałabym już oglądać po angielsku. Nie dotrwałam do końca z tymi polskimi akcentami, brakiem zaangażowania, PRZEINACZONE. Sam film oceniłabym na 6 bo jest nie najgorszy ale przewidywalny, standardowy i jak na sc-fi nic nowego, sceny są nagrywane trochę zbyt standardowo-dramatycznie(np sceny miłości pojawiają się"znikąd" a pracodawcy z przyjaciół stają się wrogami w jednej chwili)do tego (co juz tyczy tylko mojej opinii)NIE CIERPIE BENA AFFLECKA ANI UMY THURMAN która wg mnie nawet bardziej przypomina konia niż jolanta rutowicz, tak więc sceny gdy "zalotnie" mrugała oczami były jak dlamnie komiczne.
ALE to nic. NAJGORSZY JEST DUBBING WEŹCIE TEGO ZAPRZESTAŃCIE ,SIĘ PONIŻAĆ PRZESTAŃCIE

ocenił(a) film na 5
dzikudzina

Zgadzam sie z wiekszoscia Twojej wypowiedzi za wyjatkiem tego fragmentu o Umie,ktora moim zdaniem i zapewne wiekszosci mezczyzn jest jedna z najbardziej zmyslowych kobiet wspolczesnego kina.

ocenił(a) film na 5
kacper_ie

Dubbing rzeczywiście beznadziejny (przez pierwsze pół godziny miałem z jego powodu uczucie, że oglądam jakąś bajkę). Rada - rzeczywiście lepiej byłoby lepiej obejrzeć to pa angielsku, ale z drugiej strony nie jest to na tyle dobry film, by zabierać sie do niego po raz drugi.
Afflck ujdzie, Thurman w ogóle nie pasowała do tej postaci, za to Eckhart perfekcyjnie.

ocenił(a) film na 8
kacper_ie

Mam ten film z lektorem, a nadto uważam, że film jest naprawdę dobry. Pozdrawiam.

dzikudzina

Możliwości obejrzenia legalnego lub mniej legalnego jest tyle, że głowa boli ;) Dubbing nadaje się niestety wyłącznie do bajek moim zdaniem i macie rację, że nadaje filmom wręcz śmieszności...

ocenił(a) film na 8
dzikudzina

Dawno temu, w czasach PRL-u było wiele świetnych dubbingów ! W dubbingu brali udział nasi najlepsi aktorzy, a filmy, gdzie w wielu scenach wszyscy mówili jednocześnie, dubbing był znakomity! Do dzisiaj wielką sławą cieszy się dubbing serialu "Ja, Klaudiusz", "Karol Wielki" , "Piotr Wielki" i in. , także niektóre filmy np. "Kto się boi Wirginii Woolf?" z Elizabeth Taylor i Richardem Burtonem. Czy najlepszy choćby lektor byłby w stanie przetłumaczyć wszystko na raz, zwłaszcza w filmach tzw. przegadanych ? Ale to było dawno temu. Ostatnio chciałam obejrzeć film "Żony ze Stepford" i gdy usłyszałam te piskliwe głupawe głosiki, to wyłączyłam tv. Chętnie zobaczyłabym ten film po prostu z lektorem. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
dzikudzina

Co do dubbingu zgoda, a co do Umy to jest piękna kobietą.

ocenił(a) film na 5
dzikudzina

Uma Thurman jest i ładna i niezła jako aktorka chociaż nie w tym filmie. Sam film rzeczywiście nie najwyższych lotów jednak uczciwość wymagała by wystawianie oceny po obejrzeniu całości filmu.

dzikudzina

od jakiegoś czasu po necie krąży wersja z lektorem, daj szansę filmowi

ocenił(a) film na 4
McLlovin

dzięki za info, kiedyś spróbuję.