Zapach kobiety

Scent of a Woman
1992
8,1 375 tys. ocen
8,1 10 1 374927
7,0 50 krytyków
Zapach kobiety
powrót do forum filmu Zapach kobiety

Jeden z najlepszy filmow w historii kina jakie oglądałem!Najlepsze na pewno rola Pacino,zagrał zajebis...Niezapomniane tango,świetne ujęcie tematu(w samolocie)dotyczące istoty kobiecości, dające do myślenia dialogi(w hotelu)itp, dobry motyw z ferrari i super końcówka!

ocenił(a) film na 10
brusik

taaaak taak taaaaaaaak! :) popieram w 100% i to boskie tango. ach :)

fefunica_20

Obiema ręcoma i nogyma się podpisuję. Bezapelacyjna dziesiątka, jak na razie jedyna dla mnie;]

ocenił(a) film na 10
brusik

zgadzam się! jestem pod ogromnym wrażeniem całego obrazu ! muszę obejrzeć jeszcze raz po to aby niektórych tekstów i złotych myśli nauczyć się na pamięć ;) dlaczego ten film ma teką niską ocenę ?tego nie mogę pojąć. Tak wiele pięknych i pouczających treści płynie z tego filmu,że trudno coś konkretnie wyróżnić ale najbardziej chyba podobał mi się sposób i słowa w jakich pułkownik opisuje swoje pragnienie aby każdego ranka budzić się przy ukochanej kobiecie miałam ciarki po prostu ! Polecam gorąco naprawdę warto obejrzeć! Rzadko zdarza się, że oglądając film masz świadomość ,że jest to prawdziwe arcydzieło a nie kolejny komercyjny przereklamowany gniot!

madziamisio3

Mało filmów oglądaliście ;-) A jak już krzyczycie, że jest najlepszy to piszcie, że najlepszy z tych, które oglądaliście a nie w historii kina.

Baphomet

dokladnie, ostroznie dawac te 10tki :) ale sa ci co ogladaja mniej i wiecej, oczywiscie szanujemy ich :)

thebluess

OOjjj zdziwiłbyś się jak mówisz że mało filmów oglądam!Zwłaszcza jak pracuje się w kinie i po powrocie ogląda przynajmniej dwa filmy dziennie(bardzo często tak jest).No ale Ty wiesz lepiej!

brusik

ej baphomet'a sie czepiaj a nie mnie :P

ocenił(a) film na 10
thebluess

słuchajcie nie pierniczcie za przeproszeniem, że sypiemy dziesiątkami na prawo i lewo i że mało oglądamy :)

zgadzam się ten film to bezapelacyjnie arcydzieło 10/10! Jeden jedyny malutki minus to końcówka ten patos amerykański.

W ogóle na filmwebie jakiegokolwiek filmu nie oceni się na 10, to zostanie się zaraz nazwanym dzieciakiem, który się nie zna, filmów nie ogląda, że jest fanem Zmierzchu i bla blaaa...

a ja jeszcze raz powiem ten film jest jednym z najlepszych jakie widziałam a widziałam dużo a ta rola Ala Pacino jest jedną z najlepszych kreacji aktorskich w historii

googaify

sam Al miał lepsze role

egzekutor5

Po to jest forum, żeby wyrażać swoje SUBIEKTYWNE opinie.
Dla Ciebie Al zagrał lepiej w innych filmach, a dla innych (w tym dla mnie) bezapelacyjnie zasługuje na dziesiątkę za "Zapach..."
Dla mnie to arcydzieło w każdym calu i mów sobie co chcesz, nie zmienisz tego ;]

ocenił(a) film na 10
egzekutor5

według mnie ta jest najlepsza.

googaify

a widziałaś Pieskie popołudnie Lumeta ?

ocenił(a) film na 10
brusik

film jak najbardziej zasługuje na 10, za ujęcie tematu, za grę Al'a, można by tu długą listę wypisać, poza jedną rzeczą - końcówką filmu IMO jakoś nie pasuje do tego wszystkiego ...

ocenił(a) film na 9
brusik

extra film, extra gra aktorów. Film oglądałem 2-3 razy i chętnie oglądam kolejny. Pewnie są jakieś mankamenty, ale te niech każdy znajdzie sobie sam. Polecam