Zapach kobiety

Scent of a Woman
1992
8,1 375 tys. ocen
8,1 10 1 374927
7,0 50 krytyków
Zapach kobiety
powrót do forum filmu Zapach kobiety

Przyznam się, że obejrzałam go dopiero niedawno, gdyż postanowiłam sięgnąć po jakiś starszy film i... osłupiałam! Klimat jest niesamowity, fabuła momentalnie wciąga, chwilami bawi, chwilami smuci, powoduje zaangażowanie w historię bohaterów. Oczywiście największym atutem jest Al Pacino, perfekcyjny - moim zdaniem to jego najlepsza rola.
Nie zrażajcie się tym, że film trwa ponad 2 godziny, ja chciałam w nim zostać na zawsze.

Nicole1

Film nie jest aż taki stary. Nie mniej fantastyczny, także uważam, że to najlepsza rola Pacino. I także jest to jeden z moich ulubionych filmów.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 7
Nicole1

może i rola Pacino niezła, ale jego role w Człowieku z Blizną i Życiu Carlito jak dla są o wiele lepsze.

a film sam w sobie dobry. klimat rzeczywiście ma, genialna scena w samolocie, ale niestety postaci takie jak Karolcia Simms są tak nijakie i nudne, że aż nie chce się ich oglądać. i tak zamiast fajnego kontrastu młody, dobry nastolatek vs. stary, zgorzkniały, zapijaczony służbista, wyszedł kontrast stary, zgorzkniały, zapijaczony służbista vs. nijaka kupa.

no i niestety finalne przemówienie Pacino też przegadane. do pewnego momentu napięcie i emocje wzrastają bardzo szybko, ale w pewnym momencie następuje przesycenie i już nie chce się tego słuchać. po prostu gadka jest ciut za długa.