Zapach kobiety

Scent of a Woman
1992
8,1 375 tys. ocen
8,1 10 1 374904
7,0 50 krytyków
Zapach kobiety
powrót do forum filmu Zapach kobiety

Klasyk film

ocenił(a) film na 10

Witam!

Film z zrzędu klasyków i nie są to słowa rzucone na wiatr. Wielkie sceny jak tu inni się
wypowiadali np. tańca tanga. Mnie najbardziej zaciekawiła i jest to niewątpliwie jedna z
najlepszych scen jaki w życiu obejrzałem. Mówie o scenie przemowy na końcu filmu. Gdy to Al Pacino broni młodego O'Donnella. Największe wrażenie zobiło na mnie zdanie:
"Outta order? I'll show you outta order! You don't know what outta order is, Mr. Trask! I'd
show you but I'm too old; I'm too tired; I'm too fuc***' blind."
Bo istnieją w rzeczywistym świecie ludzie którzy myślą że pozjadali wszystkie rozumy, w
przypadu tego filmu był nim James Rebhorn który grał dyrektora szkoły. Ta odpowiedź
zrobiła na mnie największe wrażenie. Dlaczego? Może dlatego iż była tak dostojna, a z
drugiej strony tak wulgarna. Pokazywała człowieka który o wiele więcej przeszedł niż Pan
dyrektor. I oczywiście w ostatecznym rozrachunku przekonał rade szkoły. Człowiek który sam
spisywał się na straty
Film ode mnie dostał 10/10 dał bym i z 20, ale się nie da.
Pozdrowiam

ocenił(a) film na 10
Jimi89

dokladnie, ja tez uwielbiam scene kiedy Frank broni chlopaka w szkole, ale nie tylko ta... kiedy jezdza samochodem, kiedy frank chce sie zabic, w ogole wiekszosc scen jest wspaniala:) kocham ten film:****<3

ocenił(a) film na 10
kuzka94

Właśnie... Tango, przemowa i jazda samochodem:) KLASYKA! chyba każdy zna te sceny. Moim zdaniem są najlepsze:)

Pulina

film wg mnie zapisuje się do historii kina swoją nieprzywidywalnością i grą aktorską nie wspominając o scenach które budzą głębokie wzruszenie. Jedna z najlepszych ról Pacino jakie zagrał w życiu wg mnie, 8.1 dla tego filmu to za malo o 1.9 :) a jazda Ferrari? miodzio ;)

ocenił(a) film na 7
Jimi89

scena przemowy akurat kojarzy mi sie z kinem familijnym, ale film jako całość jest bardzo dobry