Zapach kobiety

Scent of a Woman
1992
8,1 375 tys. ocen
8,1 10 1 374927
7,0 50 krytyków
Zapach kobiety
powrót do forum filmu Zapach kobiety

Osobiście uważam że film ogląda się dobrze ze względu na rewelacyjną role Al Pacino ale w sumie to dość banalny kilka nie złych sytuacij ale przewidsywalny do bulu i jeszcze to zakończeniee ktoś tu napisał że szkoda że jeszcze nie odzyskał wzroku tandetna bajeczka :) Ale to co mnie boli to niektóży forumowicze nie potrafiący uszanować odmiennego zdania teksty typu "jesteś żałosna\rzałosny to było przecież bardzo poruszające a ty pewnie wychowałaś się na telenowelach" czy coś podobmnego pokroju jest doprawdy prostackie i zupełnie niczego nie wnosi do dysdkusi ktoś kto tak pisze poczół się chyba urażony że jego ulubiony film poprostu komuś nie odpowiada. (Teraz pewnie zacznie się gadka eee leć do słownika nie nie byki sadzisz ale jórz przywykłem czekam na konstruktywną (tak tak konstruktywną) polemikę

ocenił(a) film na 8
mambala

Też sie z Toba zgadzam. Dlaczego ten chłopak ( nie pamietam imienia) nie został ukarany . Przecież też za to odpowiadał ukrywajac sprawców?? Tylko że Pacino pojechał po ich moralnosci to go uniewinnili?? To był swego rodzaju sąd a nie spotkanie przy kawie!

ocenił(a) film na 7
mambala

O nie! to znowu ty! :)

Zgadzam się z tobą w kwestii filmu. Jest nieźle zrealizowany i się go dobrze oglada, jednak cukierkowość przesłania razi...
Co do niektórych reakcji forumowiczów. Cóż, tak było jest i będzie, chyba trzeba to ignorować (choć czasem mozna przeczytać takie brednie, że nie da się inaczej odpisać)...

I na Boga! Czemu ty tak usilnie walczysz z językiem polskim?!?! Prof. Miodek cię prześladował w dzieciństwie? A może to jest jakiś zamach na moją osobe? Nie wiadomo gdzie się kończy zdanie a gdzie zaczyna, niektóre wyrazy trzeba czytać dwa razy aby domyślić się ich znaczenia. Przestańm, proszę!

pionier

Ja poprostu nie mogę. Postaram się pisać jakoś lepiej ale ja poprostu nie moge żecz w ty i tu paradoks że Z polkskiego nie licząc byków jestem dobry :). Sam lubie pisać wiele żeczy tak dla siebie i bardzo to lubie ale te błendy to poprostu jakaś klątwa jest

mambala

ale doceniam że kulturalnie wyrażasz swoje zdanie a nie "idź do podstawuwki a nie na forum się udzielasz" To cholernie nie przyjemne :D

ocenił(a) film na 8
mambala

Wydaje mi się, że to dlatego Al Pacino dostał Oskara - za rewaloryzację scenariusza swoją grą aktorską... Oglądałem film z zaciekawieniem i zainteresowaniem... I nie mogę oprzeć się wrażeniu, że reżyser wiedział od początku, kogo chce obsadzić w roli Pułkownika. Pacino jest tu niezwykły... Te szklane oczy, te "Huura!", ten głos... Pacino jest duszą tego filmu, zresztą - do dla Al'a obejrzałem "Zapach kobiety" ;)
~~~7.5/10~~