Zapach kobiety

Scent of a Woman
1992
8,1 375 tys. ocen
8,1 10 1 374942
7,0 50 krytyków
Zapach kobiety
powrót do forum filmu Zapach kobiety

Zapach Kobiety

ocenił(a) film na 8

Nie zgadzam sie, po prostu nie zgodzę się. Film uważam, za na prawde bardzo dobry. Fantastyczna gra aktorska (Ah Pacino!) scenariusz bardzo ciekawy, jest kupiony od Europejskich twórców. Powstały dwa filmy - wersja europejska, oraz nasza ukochana zamerykanizowana. To oczywiście czuć (tę, że tak powiem amerykańskość), ale.. Tak jak już ktoś pisał, film jest wspaniały w swej prostocie. Historia niewidomego człowieka, zgorzkniałego -> obserwujemy przemianę, w genialny, ciekawy (momentami niezwykle zabawny!)sposób. Scena tańczenia tanga z piękna, młodą kobietą w restauracji, była idealna, bardzo mnie wzruszyła. Nie będę psuć sobie oglądania tego filmu, doszukiwaniem na siłę błędów. Odebrałem go w bardzo pozytywny sposób. Swiat to jedno wielkie skupisko żyć. I jestem pewien, że i takie historie los pisze. Ten film daje nadzieję, "każe" doceniać nasze życie, i zdrowie, przyjaźń, oddanie. Widziałem film "Moja lewa stopa". To coś niby podobnego, ale odmiennego. "MLS" to na pewno film lepszy, ale uważam, że Zapach Kobiety zasługuje na coś więcej, na pewno nie na taką krytykę. Ja powiem jedno: dziękuję.