Zapach kobiety

Scent of a Woman
1992
8,1 375 tys. ocen
8,1 10 1 374904
7,0 50 krytyków
Zapach kobiety
powrót do forum filmu Zapach kobiety

mistrz Pacino

ocenił(a) film na 9

Pacino jest dla mnie jednym z największych mistrzów kina. Swoje mistrzostwo najpełniej chyba pokazał w tym pomnym dziele, za co słusznie został nagrodzony Oscarem. To film który polecam wszystkim. Można tu usłyszeć naprawdę niesamowite i mądre sentencje...

użytkownik usunięty
Atom

po prostu...Al...
Ten aktor jest jedynym w swoim rodzaju fenomenem. Ma niesamowity dar tak wiarygodnego przedstawiania granych przez siebie postaci, że aż człowieka przechodzą ciarki. Od wielu lat jest moim ulubionym aktorem i naprawdę nie wiem jak jeszcze mogłabym wyrazić swój podziw. Po prostu brak mi słów. A "Zapach kobiety" oglądałam chyba z 5 razy. :) I obejrzę zapewne jeszcze nie raz.

ocenił(a) film na 10

po prostu...Al...
"Zapach kobiety" oglądałam nie pierwszy raz i nie ostatni. Jeden z najlepszych filmów Ala, jedna z jego najlepszych ról. Porywająca gra, świetne ukazanie postaci niewidomego ("porucznik... przez dwadzieścia sześć lat służby jeszcze nikt mnie tak nie zdegradował...") wojskowego :) który nie widzi sensu w dokończeniu swego życia w ciemności, nikomu nie będąc potrzebnym. W ciekawy i umiejętny sposób potrafił nawiązać przyjaźń z siedemnastoletnim chłopakiem, który poniekąd był na tyle zdeterminowany lub uparty, że nie dał się wygonić już w pierwszych scenach filmu :)
A teraz proszę mi wymienić choć jeden film z Pacinem, który nie byłby wart zobaczenia. Nie ma takiego. Każdy jego film warto oglądać chociażby ze względu na grę Mistrza.

ocenił(a) film na 7
gw1azdeczka

Siostro
Siostro bardzo dobra diagnoza. Lepiej bym tego sam nie ujął. Brawo