PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227539
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

... już nie to samo co kiedyś i ta bajka moim zdaniem nie umywa się chociażby do
Pocahontas, czy Króla Lwa, na których się wychowałam. Jednak na tle ostatnich produkcji
Disneya (dla przykładu Piorun lub seriale na Disney Channel) wypada całkiem dobrze. :)

WhiteOleander95

Dlatego, że się na nich wychowałaś...

ocenił(a) film na 7
bartekbasista

No nie wiem. Dla mnie są po prostu lepsze. Bardziej podoba mi się sposób w jaki wtedy rysowano postacie, niż dzisiejsze komputerowe. Muzyka również jest moim zdaniem ładniejsza w starszych bajkach Disneya. To, że oglądałam je w dzieciństwie raczej nie wiele na to wpływa.

WhiteOleander95

Zgadzam się to było i te, jak i te jeszcze starsze disneyowskie bajki są moimi ulubionymi, ale Zaplątani też mają to coś.

WhiteOleander95

Zgadzam się w 100 % stare bajki były cudowne i z przesłaniem ta bajka w porównaniu do tych , które wymieniłeś jest naprawde dobra i zabawna

ocenił(a) film na 9
WhiteOleander95

W tej bajce Dinsey w 50 rocznice postanowił wrócić do korzeni dodając do filmu piosenki co jak zwykle wyszło rewelacyjnie. Disney udowodnił że jest liderem ;p

ocenił(a) film na 7
MichaaX

A tam, mówicie tak, bo te bajki są częścią waszego dzieciństwa.
Disney zmienia się i to jest normalne- to co się sprzedawało kiedyś dzisiaj już nie miałoby takiego zainteresowania.

WhiteOleander95

Stare bajki na których sie wychowałyśmy były gorsze hm... niewiem jak to powiedzieć graficznie?? Ale to nawet i lepiej bo miały ten niepowtarzalny klimat:'(