PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227560
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

Julian to świetna postać - Roszpunka oczywiście też - ale jak nic, Julian przypomina mi legendarnego Księcia Persji (z czasów gry Sands of Time) :) Ponadto motyw zaczarowanych włosów i w zasadzie cała historia wypadła tak uroczo, że wątpię, aby bracia Grimm obrazili się za tę adaptację :) Bajka potrafi pozytywnie stymulować mózg dorosłego, co się ceni, bo człowiek wraz z wiekiem i wiedzą na temat praw fizyki i stosunków międzyludzkich bardzo sceptycznie traktuje magiczny, bajkowy świat, a nawet świat marzeń, który jakoś nam niepostrzeżenie tonie w szarej rzeczywistości.

dzudzamadza

Film po prostu wymiata jest zaje*isty ... można na nim śmiać się do zlania w gacie ... Flynn rzeczywiście przypomina Księcia Persji gł w scenie gdy skacze po dachach zamku ... natomiast Roszpunka ze swoimi trikami włosowymi przypomina mi ździebko triki jakie Indiana Jones robił pejczem ... ale mimo wszystko film jest zabójczy świetnie opowiedziana wzruszająca, urocza zabawna historia ... zarówno polski dubbing jest świetny jak i cały film...

dzudzamadza

A mnie oprócz Prince of Persia przypomina jeszcze trochę disneyowskiego Aladyna i Sindbada (Dreamworks) generalnie ŚWIETNY

ocenił(a) film na 9
MademoiselleButterfly

Nic dziwnego :) O ile pamięć mnie nie myli, współtwórcą postaci Alladyna i Juliana jest Glen Keane.

nautilia

Raczej cię nie myli też mi się tak zdaje bo Julian jak i Flynn też są podobni bo przecież Aladyn o ile dobrze pamiętam też był początkowo złodziejaszkiem zanim został księciem podobnie jak to było w Księciu Persji i Piaski czasu...