PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227560
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

Piękna

ocenił(a) film na 8

Jestem raczej zwolennikiem tradycyjnej kreski i bajek typu Kubuś Puchatek, aczkolwiek ta bajka mnie urzekła, postacie byly po prostu piękne, a te włosy, oczy, ta woda, wodospad! A koń był po prostu zabójczy, obawiam się, że dzieci mogły mi mieć za złe moje wybuchy śmiechu. Musicie to zobaczyć ;) Historia też niczego sobie, chociaż wolę 'starą' Roszpunkę, ale nie było źle. Polecam, naprawdę polecam.

ocenił(a) film na 8
siaqo

A jest jakaś inna, znana filmowa wersja Roszpunki? Ja też jestem zwolennikiem tradycyjnej animacji, robionej z duszą, ale Pixar (no i poniekąd "Shrek") przekonał mnie również do tej komputerowej. A że w tym filmie maczał swe palce John Lasseter, to musiałem go obejrzeć. I już wiem, że wkrótce powtórzę seans, bo film był świetny. Odpowiednio wyważona opowieść, pięknie stworzone postaci, zwłaszcza przekomiczne zwierzątka i wspaniałe piosenki, szczególnie przyśpiewka "Marzenie mam". Po trochu film ten przypominał mi "Pocahontas". Tam również główna oś filmu skupiała się wokół ludzi, natomiast zwierzątka nie mówiły ludzkim głosem (jak to w bajkach), za to nadrabiały to mimiką.