PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122832}

Zaplątani

Tangled
2010
7,6 228 tys. ocen
7,6 10 1 227560
7,3 39 krytyków
Zaplątani
powrót do forum filmu Zaplątani

Jak według was potoczyły by się losy Roszpunki gdyby jednak Flynn nie przeżył? co zrobiła by Roszpunka? tak, wiem Disney ma raczej szczęśliwe zakończenia... ale gdyby tak było? a wy co byście zrobili na jej miejscu?

martusia043

Dobre pytanie!
To zależy... Ja mam dwie wersje, póki co, bo jakoś ciężko mi się myśli. xD
Pierwsza: załamałaby się, ale wróciła do pałacu - rodzice by ją poznali, ona opowiedziałaby im o Flynnie, wyprawiono by mu pogrzeb, może odznaczono czymś pośmiertnie a Roszpunka albo jeszcze długo po tym cierpiała, albo się w kimś zakochała - może nie tak mocno jak we Flynnie, ale kto wie... Albo po prostu została wydana za jakiegoś księcia, do którego niekoniecznie coś czuje (mogłaby się zgodzić z tej rozpaczy na wszystko).
Druga: oczywiście załamałaby się również, ale mogłaby... ześwirować. Całe życie żyła w wieży, wychowywana przez matkę-wariatkę i nigdy nie widziała mężczyzny (przed spotkaniem z Flynnem oczywiście). Nagle pojawia się Flynn, Roszpunka się zakochuje, Flynn ją "porzuca", ona okazuje się księżniczką, matka - psychopatką, matka umiera, Flynn umiera... Co ona może zrobić w takim wypadku? Oszaleć. Zamknąć się w wieży do końca życia, żałować, że w ogóle spotkała Flynna i zacząć wierzyć w to, ze świat jest naprawdę zły, tak jak jej wmawiała Gertruda. Potem pewnie umrzeć z rozpaczy czy czegokolwiek tam innego.

martusia043

Jak dla mnie pewnie została by z Gertrudą o ile by przeżyła ... albo wróciła by do pałacu i ułożyła sobie życie ale trudno stwierdzić co by było gdyby ....