PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143325
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

OBEJRZAŁEM, moje uwagi:

(nie widziałeś filmu to nawet nie próbuj tego czytać... Poniższy tekst NAWALONY spoilerami!)

nie podobał mi się splot świata jakeigo znamy z tym metafizycznym.
- szepczący ludzie
- wręczanie kamienie przez szepcących ludzi
- wybranie Caleb'a (jak dla mnie to musiała to być jakaś losowa metoda tych ufo-aniołków, bo nie widze jasnego powiązania między panią z darem a Calebem, no bo chyba nie rozchodzi się o to, komu został wręczona kartka po 50-ciu latach?!)
- nagłe wypisywanie liczb przez Caleba w pewnym momencie, co to w ogóle miało być?!
- zakończenie, miałem wrażenie, że reżyser nie wie jak skońćzyć film i tak balansuje między trzema opcjami, gdzie by tutaj nagle "trach" i napisy końcowe, w którym momencie.
- dlaczego Cage zatrzymał się usiłując doścignąć porwane dzieci w samochodzie przy wypadku matki Abby? Skoro nie wiedział nawet jakim samochodem ona jechałą (Matka abby ukradła byle jaki, pierwszy lepszy wóz aby dogonić tych szepcących ludzi)
- wypisanie przez babcię Abby słow "everyone else..." Gdzie.... pod łóżkiem... dlaczego tam? No comments
- przy scenie z samolotem jest chyba jakiś błąd montażowy, gdyż strażak (czy policjant) patrzy się w innnym kierunku niż w tym z któego nadlatuje samolot. Patrzy się za Cage'a i ucieka, antomiast samolot - jak rozumiem - wylatuje "na lewo od Cage'a".

No, to tyle, od strony fabularnej i technicznej...
Z katastroficznych czekam na 2012, trailer ciekawy, efekciarski, ładny...
Dawno nie widziałem katastroficznych filmów.

BUNCH

P.S.

Aaa..... no i jak każdy amerykanin - wykładowca uniwersytetu ma w domu rewolwer :D

BUNCH

Z wypisywaniem liczb przez Caleba to mogło być to że pani z darem nie dokończyła zapisywać wytycznych geograficznych związanych z końcem świata, co prawda zapisała je w końcu na jakiś drzwiach w szkole ale może ufo-aniołki wolały mieć to na papierze ;)

ocenił(a) film na 7
BUNCH

szepcący ludzie mówili Caleb'owi te liczby... dlatego kiedy Cage do niego
podszedł i zabrał mu kartkę chłopak zapytał "ja to napisałem?" ;)

ocenił(a) film na 5
violethill23

film taki sobie, błędów co nie miara, o czym pisał kolega wyżej...
nie mówiąc już o jakości efektów specjalnych, domyślam się, że twórcy filmu tak dużą kasę musieli zapłacić N. Cage'owi, że nie wystarczyło już na efekty :)
film zapowiadał się nawet ciekawie, ale z minuty na minuty było coraz gorzej... no i te ufoludki...ech...
pomieszanie Biblii z UFOkami....hehhe ..i to "niby" rajskie drzewo na końcu..wszystko to piękne ale jakoś mnie nie poruszyło i nie zachwyciło, podobnież jak N. Cage, którego gra aktorska ostatnio trochę nawala ;/