PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143325
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

pomysł dobry i można było zrobic 100 razy lepiej film ale oczywiscie musieli pojawić się przybysze z kosmosu....nuda i lipa

ocenił(a) film na 9
cropa1

Jesteś tragiczny jak wiekszosc ludzi dajacym temu filmowi glosy ponizej 8
Nie kumam Was ludzie, jakiego by filmu nie zrobili s-f to bedziecie zawsze niezadowoleni, zawsze cos Wam bedzie niepasowac, nie rozumiem czego Wy wogole oczekujecie od filmu co niby mialo by jeszcze w nim byc? pojawienie sie samego Jezusa? nie wiem ozywienie Stalina? Jak taki jestes geniusz zrob film z ta swoja setka pomyslow i zobaczymy jak go ocenia.
W filmie poruszono zagadnienia ówczesnego swiata i to co faktycznie moze nas spotkac w przyszlosci. Taki wybuch jest bardzo realny i nieprzwidywalny, UFO? czemu nie Twoj mozg i kazdego czlowieka nie potrafi pojac nawet cwaiartki otaczajace4go go swiata wie tyle ile sam sobie moze wytlumaczyc, wiec pojawienie sie obcych jak najbardziej uwazam za bardzo dobry pomysl.Wedlug mnie film zasluguje na mocna 8 tego typu katasroficzne filmy s-f zawsze ogladam z mila checia.

Hokage

Napisałeś w następnym poście, że nie chciałes nikogo urazić, że to twoja osobista opinia. To po co się tak napinasz i mówisz, że ci, którzy ocenili film na mniej niż 8 są tragiczni ? cropa1 wyraził tylko swoje zdanie, ja się z oceną całkowicie zgadzam. I nie zamierzam jechać po ludziach, którzy ocenili film na więcej niż 6.

ocenił(a) film na 9
Hokage

ufo tokwestionowany fakt niestety niektorzy maja za male łby zeby to przetawic i łykaja kazdy naplet ! film zacny

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

Nie rozumiem co złego jest w kosmitach. Powiem, że to nawet ciekawa interpretacja wydarzeń biblijnych. W dawnych czasach ludzie po prostu nie zrozumieli tego co zobaczyli więc stwierdzili, że to byli aniołowie, bóg i siedmiu krasnoludków a w rzeczywistości to mogli być obcy. Nie od dziś wiadomo, że ludzie widzą to co chcą zobaczyć więc tak mogło być w tym przypadku. I w ten sposób ta cała biblia w końcu nabiera sensu :P

ocenił(a) film na 9
cropa1

Chcialem jeszcze dodac ze tak jak w innym poscie ktos napisal ze 4 obcych moze byc porownywanych do 4 jezdzcow apokalipsy.Jest to caalkiem realne, wedlug mnie wiele wiele wiekow temu mogla miec miejsce podobna sytuacja, pod koniec ery ludzkosci na ziemie przybywaja obcy, zstepuja z nieba w wielkim rozswietlonym pojezdzie,pojmowani jako zapowiedz zaglad, wczesniej zwiastujac nadejscie konca swiata roznymi znakami, ludzkosc nie zdaje sobie sprawy z tego az do momentu kiedy jest juz za pozno, zabieraja ze soba wybrane osoby poczym odlatuja a po chwili nastepuje koniec ziemii, apokalipsa opisywana przez setki lat. Ocalalych zostawiaja na nowej planecie i pozwalaja im sie rozmnazac i zyc, to co widzieli i to czego doswiadczyli przekazuja nastepnym pokoleniom, wiek za wiekiem, z czasem historia ulega zmianie dodawane sa nowe wersy, nowe zdarzenia nowe postacie, z czasem zdaja sobie sprawe ze to samo moze spotkac i ta nowa ziemie wiec w swoich opowiesciach umieszczaja rowniez taki motyw konca swiata wielkiej zaglady, po czym na ziemie zstapi moc ktora uratuje czasc ludzi... i tak w kolko, bez konca, mysle ze nasze zycie to niekonczaca sie petla tych samych zdarzen tylko w innym czasie. Obcych mozna uwazac za sile niepojeta my wiemy ze to sa istoty zywe przybywajace z innego swiata natomiast w opowiesciach nabieraja z czasem formy boskiej, ot taka mala zagwostka zastanowcie sie nad tym:)
Oczywiscie nie chce tu rozpowiadac zadnych herezji kazdy ma prawo wierzyc w to co chce i w to co podpowiada mu rozum, lecz jak napisalem nie potrafimy pojac nawet czastki swiata i tego co nas otacza, pojmujemy tylko tyle na ile pozwala nam nasz mozg, nasze i innych doswiadczenia.P.S sory jesli zabrnalem w zbyt "marzycielskie" rejony, nie chcialem nikogo urazic to tylko moja osobista wizja i opinia.

ocenił(a) film na 4
Hokage

Zgadzam się z autorem tematu. Pomysł był ciekawy, nawiązanie do apokalipsy też niczego sobie, ale akcja nie była czymś nadzwyczajnym... w ogóle nie chce mi się za bardzo rozpisywać na temat tego filmu, faktem jest tylko, że jest to kolejny kiepski film mojego ulubionego aktora... 4/10

ocenił(a) film na 9
cropa1

Job zato to taka syfa daje 1 a to twoj ulubiony hehe

ocenił(a) film na 9
Ralph_S_

p.s naucz się pisać poprawnie..