Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143465
4,5 21 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Na takie filmy powinni skazywać albo dużo dopłacać do biletu. Przysypiałem kilka razy. Chyba nawet reżyser się nudził na premierze.
Film zrealizowany bylejak, niepotrzebnie przeciągające się dialogi, miałem takie wrażenie jakby nieistotne wątki trwały całą wieczność - sceny="zapchajdziury". Efekty jakością wcale nie powalają na kolana, bardziej przypminają te ze wczesnych prób wprowadzenia grafiki 3d na srebrny ekran.
Dałem się nabrać na bilet; trudno - 20zl w błoto.

ocenił(a) film na 6
piotr_yahu

Mam nadzieje ze sie nie rozpłakałeś?Niewiem jakie ty filmy lubisz skoro na nim przysypiales...

piotr_yahu

ja tez uwazam ze ten film to gniot. standardowo nicolas "jak bardzo cierpie" cage pokazal co najwyzej mine zbitego psa(czyli nic nowego). tworcy chyba napchali tyle efektow zeby jakos obronic film, ale nie udalo sie. schematyczny, przewidywalny, nudny, nic nowego, nawet ci kosmici z konca wygladali jak z filmu "misja na marsa". jedyna innowacja to uzycie pasty do zebow z mentolem jako srodka charakteryzujacego (-> patrz twarze "obcych"). generalnie gowno jakich wiele.

ocenił(a) film na 6
magnum_4

Nie jest to żadne gówno.Nie czepiaj sie Nicolasa Cage bo zagrał świetnie.Co do efektów to wcale ich tam nie napchali,wrecz dodali je jako uzupełnienie swietnej i ciekawej fabuły z pomysłowym zakończeniem.Co do kosmitów to niewiem czemu sie na siłe czepiasz jak byli zrobieni bardzo dobze...
Pozdro

ocenił(a) film na 6
Joecrou

.............*dobrze.........(zjadłem r ,zeby nie było) :P

ocenił(a) film na 7
piotr_yahu

Efekty specjalne to rzeczywiście dodatek do tego filmu bo jest ich względnie mało. Szkoda, że tak mało osób dostrzega co jest za zasłoną tego filmu, no ale nie wszyscy w końcu muszą..

Joecrous - nie wymagaj od każdego, ze będzie wielbił ten film. Zwłaszcza jak nie podaje konkretnych powodów. Takich komentarzy, które w sumie nic nie dodają jest tu pełno, po co odpowiadać na każdy?

ocenił(a) film na 6
Mikeer

............Masz racje Mikeer xD............