jesli lubisz nauke, tajemnice, przepowiedznie i kino akcji to koniecznie ogladnij ten film. To nie jakas niskobudzetowka ale film nakrecony z prawdziwym rozmachem...goraco polecam.
Ja uważam, że film wznosi się tylko troche ponad przeciętność. Ograne połączenie filmu katastroficznego z fantastyką plus szczypta grozy. Jedynie zakończenie było w miarę oryginalne. To jeden z wielu filmów, żadna rewelacja.
@Joecru, a to ja myślałem, że działam jak fanatyk broniąc nowej wersji "Dnia, w którym zatrzymała się Ziemia". ;)
Rozumiem, że film Ci się podobał, ale nie uważasz, że ciągłe podpisywanie się pod pozytywnymi komentarzami i reagowanie zdziwieniem na oceny negatywne niczego nie wnoszą? Po pierwsze, czy film ten jest wart tego, aby go bronić do upadłego? I po drugie, co po całym zdaniu Twoim, gdy brak mu argumentów, a jest sprzeczne z moim? :)
Pozdrawiam.
Mi film się średnio podobał, o czym rozpisałem się gdzieś wcześniej. A dokładnie tu ...:::[ZE SPOILERAMI]:::... http://www.filmweb.pl/topic/1117575/%C5%9Bmia%C4%87+si%C4%99%2C+czy+p%C5%82aka%C 4%87+spojlery.html#2889306 i http://www.filmweb.pl/topic/1114824/%5BSPOILERY%5D+Moja+interpretacja+filmu.html #2889260
Bardzo dobry,trzyma w napieciu do konca,polecam.
Aczkolwiek...koncowka mnie zawiodla,tzn podoba mi sie brak szczesliwego zakonczenia,ale ci kosmici nie za bardzo mi pasuja do calosci.
To samo uważam. Końcówka nie byłaby taka zła (pomijając scenę kiedy Cage z rozdziawioną japą pada na kolana), gdyby kosmici nie zostali przedstawieni w takiej horrorowej otoczce. Przez cały film ich wizytom towarzyszy jakaś upiorna muzyka, sceny z ich udziałem zazwyczaj toczą się nocą, szepty które słyszą ci "wybrani" też raczej przyjaźnie nie brzmią. I nagle psikus (choć przewidywalny) w końcówce, dobrzy kosmici ratują biednych ludzików. Lepiej zamiast ogranego ostatnimi czasy kosmicznego motywu, można było zdolności wybrańców spleść z jasnowidztwem, czy jakimiś paranormalnymi sprawami, to by pasowało do ciężkiego przez 3/4 klimatu filmu.
Ogólnie, przez 100 minut byłem pewien, że kupię ten film na dvd. Niestety końcówka moja pewność zburzyła. Mogło być wspaniale, było "zaledwie" dobrze. 7,5/10
Ja uwazam ze końcówka jest własnie dobra i mi nie zepsuła filmu.Pokazane zostało cos nowego,świeższego.A kosmici to bardziej anioły.Film ogólnie zrobił na mnie duze wrazenie,sceny katastrof świetne,napięcie,klimat, gra Cage.A jeszcze do zakończenia to nie zapominajcie ze wrescie ziemia została zniszczona,to powinno wam się podobac bo zawsze narzekacie ze znowu ziemia ocalała ;P
Pozdrawiam