PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143324
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Wypadek metra ma nastapić na skrzyzowaniu ulic Lafayette St i Worth St. Tymczasem na skrzyżowaniu tych ulic... nie ma stacji metra! Najbliższa stacja metra jest oddalona 6 przecznic na północ na skrzyzowaniu ulic Canal St z Lafayette:)... Czyżby autorzy filmu nie chcieli zniechęcić ludzi do wsiadania na tej stacji:D?

ocenił(a) film na 5
champion999

Ale o ile dobrze pamiętam to wypadek wydarzył się nie na samej stacji tylko w tunelu, zwrotnica się przestawiła, a na stację dopiero wykolejony wagon "dojechał". Chociaż mogę się mylić, bo jakoś specjalnie się nad tym nie zastanawiałem, to był jeden z gorszych filmów jakie w życiu oglądałem.
Zauważcie, że pociąg po wykolejeniu leci jeszcze bezwładnie przez kilkaset metrów, uderzając w inny pociąg, burząc podpory tunelu, ściany a na końcu stację. Coś takiego jet zupełnie niemożliwe, taki wagon nawet gdyby pędził 150 km/h to i tak pewnie zatrzymałby się przy pierwszym uderzeniu w cokolwiek, a on pomimo mniejszej prędkości, sunie i sunie przez ten tunel zdawałoby się bez końca.