PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143318
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Film na początku wciąga, pierwsze minuty przypominają trochę filmy grozy z dziećmi w roli głównej, a potem jest tylko lepiej, w miarę jak główny bohater odkrywa znaczenie tajemniczych liczb. Nie drażniły nawet te dziwne postacie. które pojawiały się w okolicach domu głównego bohatera. Potem bach! pierwsza katastrofa, która nieźle wbiła w fotel, następna też była mocna, ludzie umierali jak mrówki, ale... Gdy zaczął rozwijać się wątek zagadkowych postaci, zrobiło się gorzej... No i to zakończenie... Rajsko, jak Adaś i Ewcia... Rozumiem, że reżyser ma taką wizję końca świata, ale na ekranie czuć było, że jest to naciągane, oklepane, banalne i... Śmieszne. Myślałem nawet, że Nicolas Cage poleci z synkiem odnawiać świat, na szczęście to się nie stało, ale potem cały efekt zepsuło pożegnanie z rodzinką.. Tak więc , podsumowując - do pewnego momentu film miał mocną 7, ale potem było coraz gorzej... I spadło do 5 gwiazdek, byłoby mniej, gdyby nie dobre sceny katastrof. Czy warto oglądać ? Tak, ale nie do ostatniej minuty.

ocenił(a) film na 4
Mandriel

Mam dokładnie takie same odczucia po filmie. Do drugiej katastrofy naprawdę film się podoba, potem jest coraz gorzej... niestety, a na końcówce zanim jeszcze były napisy ja już szykowałem się do wyjścia.
P.S.
Kosmici do złudzenia przypominali tych z filmu "Dzień, w którym zatrzymała się ziemia" z Keanu Reeves`em.