I znowu pojawiają się opinie osób spragnionych ambitnego kina. Nie wiem jak można iść na film z Nikolasem i oczekiwać arcydzieła. Normalna osoba po obejrzeniu zwiastuna idzie na ten film, bo chce zobaczyć płytki film akcji, ale z fajnymi efektami specjalnymi. I tylko tego oczekuje. Fakt, że jak nawet na tą kategorię Zapowiedź jest średnim filmem. Przede wszystkim cały efekt psuje totalnie beznadziejne zakończenie, które strasznie mnie wkurzyło. Ale przez 80% czasu dobrze się bawiłem. Jeśli ktoś nie oczekuje głębokich filozoficznych przemyśleń na temat sensu życia, przemijania itd. a jedynie chce się odmóżdżyć no to mogę ten film polecić.
Kino jak najbardziej ambitne. Ciekawa fabuła, świetne efekty specjalne, dobra gra aktorska ;) Pomysł wykorzystany bardzo dobrze. Zakończenie beznadziejne było w filmie "The Mist" więc chyba pomyliłeś filmy ;) Jedynie co mnie podrażniło raz to muzyka kiedy Cage wraca pod koniec filmu do rodziców... A tak do niczego nie można się przyczepić, film oglądałem w Cinema City i nie żałuję. Efekty połączone ze znakomitymi efektami dźwiękowymi wgniatały w fotel. Polecam bo warto. Pokazany koniec powoduje, że przez chwilę jesteś gdzie indziej i myślisz "co by było gdyby..." - wstrzymujesz oddech i podziwiasz efekty, które są tak realistyczne, że aż chce się więcej! ;)
pzdr