daje 8/10 , film zrobiony świetnie, trzyma w napięciu, nie przynudza, cały czas wartka akcja, cięzko sie oderwac nawet na minute- naprawde polecam, warto obejrzec!!!!!!!!!
Zgadzam się wart obejrzenia, ale szczerze powiedziawszy jestem rozczarowana zakończeniem i w ogóle efektami specjalnymi. Miałam wrażenie, że są troszkę zbajkowane, zwłaszcza scena katastrofy lotniczej. Duzo jest niedopracowań w tym filmie albo miałam zbyt wielkie oczekiwania co do niego.
Ale w sumie daję 7/10 bo mnie zaciekawił.
Jak zwykle wspaniała gra aktorska Mikołaja Klatki :))). Trzyma w napięciu, a co do zakończenia to chyba nie chciałabyś, aby skończyło się wielkim happy endem, żyli długo i szczęśliwie? Jak to było w fimie "pojutrze", gdy tylko wybrańcy przeżyli, główni bohaterowie, 2012 - jak to się stało, że Cusack stał się kolejnym hero... myślałam, że się porzygam ze szczęscia..:/ Lub "dzień, w ktorym zatrzymała się Ziemia", gdy boski Keanu po dwóch, czy trzech-straciłam rachubę-godzinach wychodzi i ratuje świat.. Czemu nie zrobił tego wcześniej, zanim zdrętwiał mi tyłek w kinie? :P W tym filmie mamy co prawda bajkowe, trochę komiczne zakończenie, ale jak najbardziej na miejscu - trzymające się kupy. Jak ma być zagłada, to wszyscy giną, a nie, że główni bohaterowie jakimś cudem wychodzą cało z tarapatów... ;)
W dalszej części zdradzam fabułę więc kto nie oglądał niech nie czyta:
Pomysł ze słońcem naprawdę dobry lecz scenariusz według mnie nie trzyma się kupy XD
Jaki jest sens całego ostrzegania i wypisywania liczb skoro i tak nie można nic zrobić ?
mogli przyjść dzień przed, przemienić się i powiedzieć Mikołajowi jak się sprawy mają i raczej zgodziłby się oddać swój skarb (oczywiście wtedy byłoby ciężko zarobić na takim filmie :)...
a tak to chodzą nie wiadomo po jakiego bawiąc się w ciuciubabkę z widzami udając że film to thriller...