Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143465
4,5 21 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Film przekombinowany, kilka wątków pozlepianych z różnych filmów (Wydarzenie, Dzień, w którym...,Wojna światów).A pomyśleć, że kiedyś tak lubiłem Nicholasa i kino s/f

ocenił(a) film na 6
szymsko

I własnie przez takich jak ty film traci swoją ocene na filmwebie...No dobra mógł Ci się nie spodobac,ale na 0 napewno nie zasługiwał...(np:za same efekty należą sie punkty,do tego dochodzi akcja,fabuła,pomysłowe zakończenie...etc)
Pozdrawiam

Joecrou

Jeżeli chcę zobaczyć "efekty" to chodzę na pokaz sztucznych ogni.Fabuła i zakończenie to kwestia gustu...jak widać nasz się różni..Pozdrawiam

użytkownik usunięty
szymsko

Fakt. Ktoś powinien "beknąć" za stworzenie tego filmu. ;)

szymsko

zapowiedz filmu genialna, sam film nestety nieoczekiwana klapa.
za koncowy efekt daje 2/10 ;)

ocenił(a) film na 7
szymsko

Ja nie rozumiem, czemu tak wiele osob jedzie po tym filmie, fakt, nie jest to mega hit, ale ogladalem wczoraj i bylem mile zaskoczony (poniewaz czytalem komentarze) spodziewalem sie mega klapy, a dostalem przyjemny film sf, z dorbymi efektami (samolot i metro fajnie zrobione). Ja daje filmowi 7/10, kto nie ogladal, a lubi sf, to niech smialo oglada, nie sugeruje sie wiekszoscia "krytykow" na tej stronce.

ocenił(a) film na 6
cokane87

cokane87,zgadzam się z tobą.Przed pójsciem do kina nawet nie zaglądałem na filmweb,bo wiedziałem ze połowa komentarzy napewno bedzie na nie.No i dobrze zrobiłem bo film rewelacyjny.9/10

ocenił(a) film na 7
cokane87

Tylko też trzeba wziąć poprawkę na to, jak rozumie się pojęcie SF. Jeśli ktoś bardziej ten gatunek utożsamia z fabułą rozpatrującą możliwe konsekwencje rozwoju technologii jak "Gattaca", czy "A.I", to może się srogo zawieść. Jeśli zaś nastawia się na w miarę ciekawą akcję, to może spróbować, ale jeśli nie przekonują go teorie o obcej ingerencji to też raczej niech nie idzie.

Zresztą film zbliża się też w stronę fantasy, co również może drażnić.

ocenił(a) film na 7
Khaosth

no tak, ale film sam w sobie zly nie jest, a wiekszosc ludzi jedzie go po calosci... z reszta polowa ludzi na tym forum ocenia filmy albo 1, albo 10, zalosne.

ocenił(a) film na 7
Khaosth

a dla czego sf ma byc ograniczone do rozwoju technologii jak w Gattaca czy AI ? sf to duzo szersze pojecie niz przyszlosc, roboty itp...

ocenił(a) film na 7
cokane87

Ja nie chcę ograniczać tematyki SF. Ja tylko nie chcę aby to pojęcie było utożsamiane z każdym przejawem fantastyki, ani tym bardziej z czystą i bezsensowną akcją, a mam wrażenie, że to właśnie takie produkcje zdominowały obecnie ten gatunek.

ocenił(a) film na 7
Khaosth

w pewnym sensie racja ;/