Myśle, ze ten motyw kosmitów był zbędny można byo lepiej ten pomysł zapowiedzi(bo był świetny) rozwinąć. Do pewnego momentu (pojawienia się tych "obcych" film zapowiadał się genialnie, później troche już spadał jego wartośc w moich oczach. ale i tak film b. dobry. warto oglądnąc. Jak zawsze świetny Cage.
8/10
Zgadzam się z tobą - przez cały film się zastanawiałam po jaką cholerę się oni pałętają.No i na końcu się w sumie dowiedziałam, ale uważam, że ten wątek odebrał filmowi bardzo wiele, a już na pewno powagę i dramatyzm, zastępując je jakimś podejrzanym patosem za trzy grosze. Ale i tak lepszy był motyw królików... Ogólnie pomysł z kosmitami i obcą planetą mógłby stać się materiałem na całkiem odrębny film w zupełnie innym klimacie. Daję 6/10. Przez króliki. ;)
To byli aniołowie kolego. Film jest o końcu świata. W Piśmie Świętym, dokładnie w księdze Ezechiela na którą powołuje się film jest mowa o Cherubach kroczących obok potężnych kół rydwanu Boga. To Bóg ich niejako przysłał w tych kołach na Ziemię by przed ostateczną zagładą zabrać wybranych. Ja tak to widzę. Film był naprawdę dobry. Jak dla mnie solidne 8/10. Nara.