PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143324
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Gdyby nie ostatnie 20 minut, film byłby całkiem niezły. Ale to co wymyślili na koniec było tak abstrakcyjne, że mnie osobiście rozśmieszyło. Mimo wszystko można obejrzeć w leniwe niedzielne popołudnie. Moja ocena? 6/10.

ocenił(a) film na 8
diablica_jula88

Abstrakcyjne? No cóż, chyba się nie spodziewałaś, że w ostatnich minutach filmu okaże się, że za wszystkim stało FBI? Ewentualnie nie zwróciłaś uwagi, że to jednak film s-f.

ocenił(a) film na 6
_Thorn_

zwróciłam uwagę na to iż to film s-f. Ale zabrakło mi jakiejś spójności i dlatego ostatnie 20 minut w porównaniu do reszty filmu według mnie nie pasowało i psuło efekt całości.

ocenił(a) film na 6
diablica_jula88

Zgodzę się. Końcówka była naprawdę bzdurna.

ocenił(a) film na 7
alternox

Zgodzę się z kolegą, ale ukazanie apokalipsy w ten sposób, było bardzo ciekawe i efektowne. Osobiście, scena katastrofy lotniczej zadecydowała o mojej 'wysokiej', w porównaniu do innych, ocenie 7/10. Niektóre momenty filmu były świetne, było że trzymał w napięciu, ale kosmici? Dlaczego zawsze przypominają ludzi? Bakteria może być kosmitą, ale nie, zawsze on będzie przypominać człowieka mającego 4kończyny, głowę i korpus... Ile razy może być to wałkowane przez Amerykanów?

ocenił(a) film na 8
diablica_jula88

ta koncówka według mnie przez to ze twórcom zabrakło niestety już wyobrazni i chyba pozostawili widzom margines na dopowiedzenie własnych teori... wolałabym szczerze jakies konkretne zakonczenie akcji