Gdyby nie ostatnie 20 minut, film byłby całkiem niezły. Ale to co wymyślili na koniec było tak abstrakcyjne, że mnie osobiście rozśmieszyło. Mimo wszystko można obejrzeć w leniwe niedzielne popołudnie. Moja ocena? 6/10.
Abstrakcyjne? No cóż, chyba się nie spodziewałaś, że w ostatnich minutach filmu okaże się, że za wszystkim stało FBI? Ewentualnie nie zwróciłaś uwagi, że to jednak film s-f.
zwróciłam uwagę na to iż to film s-f. Ale zabrakło mi jakiejś spójności i dlatego ostatnie 20 minut w porównaniu do reszty filmu według mnie nie pasowało i psuło efekt całości.
Zgodzę się z kolegą, ale ukazanie apokalipsy w ten sposób, było bardzo ciekawe i efektowne. Osobiście, scena katastrofy lotniczej zadecydowała o mojej 'wysokiej', w porównaniu do innych, ocenie 7/10. Niektóre momenty filmu były świetne, było że trzymał w napięciu, ale kosmici? Dlaczego zawsze przypominają ludzi? Bakteria może być kosmitą, ale nie, zawsze on będzie przypominać człowieka mającego 4kończyny, głowę i korpus... Ile razy może być to wałkowane przez Amerykanów?