Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143465
4,5 21 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Porażka

ocenił(a) film na 1

Tak jak napisała gocha mm film na poczoczątku zapowiadał sie nawet obiecująco ale te UFO na końcu, to paranoja. Chyba scenarzystom zabrakło pomysłu na zakończenie filmu... Szkoda pieniędzy na bilety.

ocenił(a) film na 6
tejlor8

Miałem juz nie odpowiadac na takie komentarze,ale musze: to nie było ufo!
Pozdrawiam

tejlor8

a ja sięzgadzam!! pierwsz częśc filmu na serio zapowiadała się ciekawie!! ale za to druga to jakas masakra!! męczyłem sie w kinie niemiłosiernie! motyw z datami fantastyczny! Ale jak zobaczyłem te ufo czy anioły jak kto woli to nie mogłem powstrzymac się od śmiechu!!

tejlor8

acha i jeszcze pełno błędow można było się dopatrzyc!!
np katastrofa samolotu! policjant stojący przed Nicolasem widzi coś za jego plecami i ucieka!! ale kurde przecież samolot nadlatuje z lewej strony więc jak mógł go widziec?
i kilka innych

ocenił(a) film na 4
tejlor8

Zgadzam się w zupełności... Przez pierwszą połowę filmu miałam aż dreszcze, oglądałam w nadziei na jakieś inteligentne zakończenie. Niestety to, co ujrzałam kompletnie mnie załamało... No bo co to właściwie było?! Niby ufo, niby anioły w pakiecie z patetyczną muzyką w tle. Zabrakło mi tylko powiewającej flagi amerykańskiej... Może lepiej jakby wszyscy zginęli? Przynajmniej byłoby inaczej. A tak? Jest jak zwykle i po "amerykańsku"...

ocenił(a) film na 6
Lometari

"Jest jak zwykle i po "amerykańsku"... "- Proszę, podaj mi tytuł amerykańskiegi filmu w którym anioły zabierają dwójke dzieci a cała planeta zostaje zniszczona.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 4
Joecrou

Nie chodzi o to, że zakończenie było takie samo. Chodzi o sam przekaz... O typowo amerykański wydumany patriotyzm i patetyczność.Zresztą te anioły to było lekkie przegięcie, tak samo jabłoń w tle na samym końcu... Film nie musi mieć takiego samego zakończenia żeby można go było odebrać jako tzw. "powtórkę z rozrywki"...
Również pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 6
Lometari

Kazdy ma inne gusta,mnie zakończenie przsypadło do gustu,uwazam ze jest pomysłowe i wrescie planeta została zniszczona.
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 5
Joecrou

Moim skromnym zdaniem Nicolas Cage zgładził ten film swoją osobą.
Dlaczego w amerykańskich filmach muszą występować tylko gwiazdy, a nie
na przykład młode, nieznane talenty? To pytanie puszczam w przestrzeń.:)

ocenił(a) film na 4
monday_paradox

Dlatego, że młode talenty nie przyciągają tak, jak znani i lubiani. Chyba logiczne? Założę się, że ponad połowa osób obejrzała ten film ze względu na Cage'a a nie samą treść ;)
Pozdrawiam