PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143167
4,5 25 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Byłem wczoraj w kinie, :
- fabuła: żenada, oklepana tematyka, sztuczne dialogi, najazd na amerykańską flagę itp. Gdyby film nie był przerysowany, mogłoby być całkiem nieźle, ale niestety subiektywnie bardzo to wszystko nie wyszło.
- gra aktorska: przeciętna, Cage z flaszką i jak zwykle cierpiącą miną już jest nudny. Ogólnie nie było źle poza kiepskimi dialogami. Dzieciaki grały całkiem dobrze :)
- efekty wizualne: całkiem dobre zdjęcia, ponadprzeciętna praca kamery w niektórych ujęciach, patrzy się miło. Trochę za dużo nawiązań wizualnych do filmów takich jak ET, Pojutrze itp. Przyjemna kolorystyka. Jak najbardziej warto zobaczyć na dużym ekranie.

Ogólnie:
Film niespójny zupełnie jak moja wypowiedź :)
Na koniec przegięli, w szczególności z tymi króliczkami. Brakowało mi tylko, żeby wyskoczył Czesio z tekstem: "Czesio chce ognicho!", a potem Pani Frau z tekstem: "Apokalipsa!" i ryknąłbym śmiechem.

Rzadko chodzę do kina i mam bardzo mieszane odczucia, z jednej strony była to całkiem miła i odmóżdżająca rozrywka, oderwanie od codzienności, z drugiej strony fan ambitnego kina powinien omijać seanse szerokim łukiem.

Jako bezmyślny zmęczony pracą człowiek oceniam film na 7/10,
Jako fan Hanekego na 1/10...

PS kolega Australijczyk z którym byłem w kinie stwierdził lejąc do pisuaru po wypiciu na seansie litra Pepsi: "Crap of the year ..."