W czwartek mam zamiar wybrac sie do kina. Planowalem pojscie na "Knowing", dlatego wszedlem na forum, zeby zobaczyc jakie sa Wasze opinie odnosnie tego filmu. I co zastalem? Na dwie opinie typu "Swietny" przypada jedna komentujaca go jako dno/beznadzieja itd, nieliczne opinie sa neutralne. Teraz juz zupelnie nie wiem na co sie udac, tym bardziej, ze do kina nie mam blisko, a 25zl na bilet i dojazd piechota nie chodzi. Tak wiec prosze Was o jakies rzetelne opinie na temat filmu. Czy warto na niego pojsc, czy moze lepsze bedzie Gran Torino? Tylko zaznaczam chodzi mi o opinie niezwiazane z emocjami jakie w Was wywolal, ale z jego atutami, ew. wadami. Z gory dzieki!
Zależy czego oczekujesz. Ja po zapowiedzi "dramat, thriller" spodziewałam się dramato-thrillera, tymczasem coś, co zapowiadało się na "Blair Witch Project" skończyło się jak bliskie spotkanie z dniem w którym skończyła się ziemia. Recenzja na stronie jest moim zdaniem dość trafna.
oj zrobiłeś właśnie duży błąd Gran Torino jest sporo lepszym filmem a knowing jest zaledwie przeciętny
zgadzam się z powyższa wypowiedzią. Zresztą sam zobaczysz i się przekonasz, że jednak zmarnowałeś te 25 zł. Ja np. zmarnowałem 15zł a na drodze nie znajdę. Żałuje bo teraz wolałbym pójść na Szybko i Wściekle. Na Zapowiedz sugerowałem się właśnie opiniami z filmweb'u i co? i kaszana...
Ja właśnie wróciłem z kina i .. gdybym tych biletów nie dostał to żałowałbym tych 15 zł .
Ogółem film 6/10 , dobre efekty , ale zakończnie ...
czy ludzkość po prostu nie może chociaż raz po całości zginąć ?? ;D !
Znaczy tak tych 25zl nie zmarnuje bo mimo wszystko pojde na jakis film i jakas korzysc za ta kase bede mial. Problem w tym jak ja wykorzystam: lepiej czy gorzej. Jakiekolwiek by Knowing nie bylo dzieki wszystkim za pomoc (troche dwuznaczna, ale licza sie checi ;) ). Ewentualnie jesli Gran Torino bedzie leciec jeszcze przez pewien czas moze uda mi sie uzbierac pieniadze i na ten seans, bo z pewnoscia jest to dobry film. Pozdrawiam! :)
Ja widziałem i "Szybko i Wściekle" i "Zapowiedź" w kinie i powiem szczerze że i jedno i drugi mi się podobało.
Owszem, "Zapowiedź" to żadne super niesamowite awangardowe kino, ale prosta fabuła i prosty film. Jak chce popatrzeć na troche katastrof to bardzo prosze.
"Szybko i Wściekle", też niezły film. Typowa produkcja kina akcji. Odbiega trochę od poprzednich części, nie kieruje naszego zainteresowania na sam fakt wyścigów, ale na narkotykowe przekręty, chęć zemsty Doma i śledztwie Briana [wszystko się przeplata ;) ].
"Gran Torino" - typowy film Estwooda. Czyli poważny, cięzki [co nie znaczy że zły]. Dobrze zfilmowany, z świetnym scenariuszem. Jak wolisz ambitne produkcje które będą swięcić sukces latami, bez dodatkowych efektów specjalnych to film for you. ;)
Jest też kilka innych produkcji, ale nie będe wszystkich opisywał ;).
Miłego seansu. Pozdrawiam. ;)
Juz jestem po seansie i moje wrazenia sa dosc mieszane. Jesli mialbym ocenic film to: muzyka przecietna (zeby nie powiedziec slaba), niezla fabula(gdyby nie ten obleciany motyw z kosmitami bylaby sporo lepsza - przeciez mozna to bylo zakonczyc na 100 innych sposobow!), dobra gra aktorska (Cage spisal sie na medal :) ) i swietne efekty splecjalne. Ogolem stawiam slabe 7/10.
PS: Szybko i Wsciekle rowniez ogladalem. Wg mnie jest lepsze od Knowing (u mnie 8/10)
Filma sam w sobie nie był genialny. Jego moc można było poczuć TYLKO w kinie i TYLKO z tymi efektami. Efekt spadającego samolotu był po prostu rewelacyjny. Aż wgniatało w fotel ! Końcówka UWAGA SPOILER UWAGA SPOILER UWAGA SPOILER UWAGA SPOILER z kosmitami i rajem była już o klasę niżej od ogółu, ale i tak nie pożałowałem pieniędzy za bilet ! Polecam wybrać się na ten film do kina ! :)