Tak się zastanawiam dlaczego rozbłysk słońca zniszczył CAŁĄ planetę? Wg mnie Ziemia jest kulą i oświetlona jest z 1 strony, więc powinna połowa ocaleć (no może troche mniej ale te 70% powierzni to na pewno)
Ma ktoś jakieś SENSOWNE wytłumaczenie??
PS film oceniłem na 8. Lubie apokaliptyczne filmy, a ten jest jednym z lepszych
Jak mówi wikipedia "Czas trwania rozbłysku waha się od kilkunastu minut dla najsłabszych zjawisk aż do około półtorej godziny w zjawiskach najbardziej intensywnych"
rozbłysk z filmu był turbo intensywny więc i dobę mógł trwać.
Ciekawym motywem by było uciekać samolotem aby ciągle być w zacienionej części. Problem tylko taki że ziemia nie zdążyłaby wystygnąć.
No i jeszcze pytanie ile % tlenu by zostało w atmosferze bo tym globalnym pożarze
zapomniałeś jednakże o bardzo prostym fakcie: ta kula nie jest nieruchoma, tylko się obraca wokół własnej osi; zatem w przypadku długiego rozbłysku zdąży on objąć całą planetę.
zawsze można skitrać sie w łodzi podwodnej i wynurzyć za około miecha, bądź przebywać w dzikich rejonach amazonii w okresach gdzie pada non stop przez miecha ale to tylko teoria ;)
Wybuch zniszczył warstwę ozonową. Przetrwanie bezpośredniego spalenia to widać nie wszystko.
To po co czytasz tematy o filmie zanim go obejrzysz? Wiadomo, że jak jest dyskusja, to na 99% będą spojlery!!
Po to czytam, żeby dowiedzieć się czy warty jest obejrzenia. Racja wiadomo, że kazdy może pisać to co chce, ale mógłby zaznaczyć, że to spojler i nie umieszczać w tytule wypowiedzi końca filmu. pozdrawiam
witam. Też kiedyś czytałem forum przed obejrzeniem filmu i pare razy to mnie zgubiło ;)
Teraz nie czytam wogóle opini o filmie tylko patrze na średnią, albo oglądam filmy polecane przez znajomych. Z doświadczenia wiem, że tak jest lepiej. Poza tym zawsze lepiej zajrzeć na forum po obejrzeniu filmu
Pozdrawiam
W sumie w tytule nie było spojlera;)
Jak chcesz się dowiedzieć czy film jest dobry to czytaj recenzje...
Ja bym kupił snikersa bo daje powera i sprita bo gasi pragnienie i dałbym rade przetrwać ten kataklizm
Wiecie co? Jak byście oglądali uważnie to byście problemów nie mieli :)
Zwróćcie uwagę na jedną ze scen w labolatorium..........