Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143465
4,5 21 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Tak się zastanawiam dlaczego rozbłysk słońca zniszczył CAŁĄ planetę? Wg mnie Ziemia jest kulą i oświetlona jest z 1 strony, więc powinna połowa ocaleć (no może troche mniej ale te 70% powierzni to na pewno)
Ma ktoś jakieś SENSOWNE wytłumaczenie??

PS film oceniłem na 8. Lubie apokaliptyczne filmy, a ten jest jednym z lepszych

ocenił(a) film na 5
songo_is

Jak mówi wikipedia "Czas trwania rozbłysku waha się od kilkunastu minut dla najsłabszych zjawisk aż do około półtorej godziny w zjawiskach najbardziej intensywnych"
rozbłysk z filmu był turbo intensywny więc i dobę mógł trwać.

Ciekawym motywem by było uciekać samolotem aby ciągle być w zacienionej części. Problem tylko taki że ziemia nie zdążyłaby wystygnąć.

ocenił(a) film na 7
pasterz_88

I skąd tu wziąć paliwo do samolotu. Nie można latać w nieskończoność;)

ocenił(a) film na 5
Korsarz_

No i jeszcze pytanie ile % tlenu by zostało w atmosferze bo tym globalnym pożarze

songo_is

zapomniałeś jednakże o bardzo prostym fakcie: ta kula nie jest nieruchoma, tylko się obraca wokół własnej osi; zatem w przypadku długiego rozbłysku zdąży on objąć całą planetę.

użytkownik usunięty
pawelo24

zawsze można skitrać sie w łodzi podwodnej i wynurzyć za około miecha, bądź przebywać w dzikich rejonach amazonii w okresach gdzie pada non stop przez miecha ale to tylko teoria ;)

ocenił(a) film na 5

Wybuch zniszczył warstwę ozonową. Przetrwanie bezpośredniego spalenia to widać nie wszystko.

użytkownik usunięty

Woda pewnie wyparowała, więc lipa z pomysłu...

songo_is

a ja nie lubie jak mi ktoś opowiada film przed tym jak go o obejrzę. Dziękuję!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
blade890

To po co czytasz tematy o filmie zanim go obejrzysz? Wiadomo, że jak jest dyskusja, to na 99% będą spojlery!!

songo_is

Po to czytam, żeby dowiedzieć się czy warty jest obejrzenia. Racja wiadomo, że kazdy może pisać to co chce, ale mógłby zaznaczyć, że to spojler i nie umieszczać w tytule wypowiedzi końca filmu. pozdrawiam

blade890

witam. Też kiedyś czytałem forum przed obejrzeniem filmu i pare razy to mnie zgubiło ;)
Teraz nie czytam wogóle opini o filmie tylko patrze na średnią, albo oglądam filmy polecane przez znajomych. Z doświadczenia wiem, że tak jest lepiej. Poza tym zawsze lepiej zajrzeć na forum po obejrzeniu filmu
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
blade890

W sumie w tytule nie było spojlera;)
Jak chcesz się dowiedzieć czy film jest dobry to czytaj recenzje...

songo_is

Ja bym kupił snikersa bo daje powera i sprita bo gasi pragnienie i dałbym rade przetrwać ten kataklizm

ocenił(a) film na 5
songo_is

Wiecie co? Jak byście oglądali uważnie to byście problemów nie mieli :)

Zwróćcie uwagę na jedną ze scen w labolatorium..........

ocenił(a) film na 6
Gigacz

nie wazne gdzie sie schowac, czy jak bardzo kombinowac, jak nie temperatura, to promieniowanie kosmiczne/sloneczne wszytko dobije
podobnie jak w wypadku wybuchow nuklearnych