PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143325
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

Film naprawdę mógł być dobry ale końcówka to już przesada
Niektórzy myślą że przylecieli po nich kosmici ale chyba ci co tak sądzą nie oglądali filmu uważnie wystarczyło zwrócić uwagę rysunek u tej babki ( jakaś machina z nieba i światło) by wiedzieć że to byli aniołowie w dodatku posiadali nadprzyrodzone moce choćby to jak zaczęli do Nico święcić z gęby
W filmie nie rozumiem jednego największego dylematu po chu...... ta babka to wszystko pisała w latach 50 skoro nic nie dało się z tym zrobić i ponadto jeszcze większa pierdoła dlaczego aniołowie jej to mówili skoro tak czy siak zabrali by te dzieci bo jak widzimy na końcu tych statków było więcej czyli każda babka różnych dzieci to przepowiadała ??
I po co jeszcze zginęła ta Diana bez sensu nie mogła umrzeć z całą ludzkością ?
Przyczepię się także do obliczeń jakich dokonał Nico w których odnalazł że w tym domku samochodowym tej babki się schronią i co nic z tego nie wyszło
Czy to wszystko miało jakiś sens. Na pewno nie.

ocenił(a) film na 10
Remek555

Mowiac Twoim jezykiem, po ch.... komentujesz film po obejrzeniu ktorego ni ch....z niego nie rozumiesz ? Ta jakas "machina z nieba na rysunku u tej babki" to opis widzenia jakiego doznal prorok Ezechiel (Ez 1: 4-28), bedace dla wielu dowodem na przeszle kontakty z istotami pozaziemskimi, inaczej mowiac,kosmitami. Na podstawie wizji Ezechiela powstaly rysunki statku widzianego wtedy przez niego. I ta wizje wykorzystal rezyser.
W filmie wyraznie jest powiedziane,ze kartka z datami byla ostrzezeniem,abysmy sie mogli przygotowac. Kartka uwiarygadnia niestety, ostatnia ogolnoziemska katastrofe (eweryone else),poniewaz odkryta po latach staje sie zapisem poprzednich,ktore wydarzyly sie przez 50 lat. Nigdzie w filmie nie mowi sie, ze zaistnialym tragicznym zdarzeniom nie dalo sie zapobiec. Niestety, taki byl los kartki (zostala zamknieta), i taki byl sposob, w jaki ostrzegali ludzi, w tym filmie, obcy. To nie jest zapis wypadku katastrofy lotniczej na National Geographic, gdzie wszystko jest jasne skad sie wzielo i czemu sie stalo,tylko film sf.
Byla jedna dziewczynka, ktora przepowiedziala przyszlosc. Ale wybranych bylo na calej Ziemi wielu i wielu slyszalo glosy. W koncu Caleb nie mial zadnego zwiazku z Lucinda Embry. Wiec jakis Czukcz z Polwyspu Czukockiego zabrany na statek tez nie musial miec.
Diana zginela zgodnie z przewidziana przez jej matke data. Ludzkosc zginela dzien pozniej.
Polana gdzie napotkali obcych byla niedaleko od tej szopy. Mozna zalozyc,ze gdyby przyjechali tam wszyscy, obcy tam wlasnie odebraliby ich, i zaprowadzili na polane z czarnymi kamieniami.
Czy to wszystko ma sens ? Nie ma. A czy w filmie sf musi miec ?
Wyobrazam sobie,jaki bylbys skonfudowany gdyby ten Twoj aniol zaswiecil np z pupy. To nie moglby byc aniol,anioly raczej nie maja pup ;) I co wtedy ?

ocenił(a) film na 6
wielka.woda

Oczywiście lejesz wielką wodą obrażając mnie bo dowiodłem to co sam napisałeś że film jest bez sensu a jeśli tak to po co oglądać?
A o to mi chodziło nie pisałem czy film jest dobry czy nie !!! tylko że mógłby być a to różnica
A i jeszcze jedno myślisz że ci niby kosmici wszystko jej mówili ale nie było ani jednego momentu ( w filmie) żeby historia mogła się zmienić bo co niby miała powiedzieć nauczycielce ufole mi szeptają o końcu świata? Nie wiedzieli że kapsułę zakopią nie bądź śmieszny
I teraz przyszło mi do głowy jeszcze coś przecież ostatniej zagłady nie dało się zapobiec więc po co te chu...te gierki i męczenie jej do śmierci bo od ludzkości to ostatnie nie zależało a chyba to Kara Bożo nie była. Przecież innym też to mówili i też Nic.
Film może się podobać ale jeśli chce być brany poważnie musi być z Sensem a to już były takie pierdoły że hejjj
Cel filmu jeden wzbudzenie niepokoju u widza jest w tym całkiem niezły ale nic więcej psuje to wszystko końcóweczka tak samo jak w Znakach
Ps. Nie mam fiksacji analnej jak wydaje mi się że ty ją masz, a to jeszcze skonfudowany chciałeś się pochwalić językiem jest on dobry w lizaniu du...