Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143465
4,5 21 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

W końcu dzieciaka i tak mieli mu zabrać, więc cała ta jego szarpanina niczemu fabule nie służy, gdyby jeszcze odkrycie zaszyfrowanych informacji miało posłużyć do uratowania jego syna (to on miał go dostarczyć), to rozumiem, a tak to jest tylko sztuka dla sztuki marnego scenarzysty, który nie potrafi napisać sensownej i oryginalnej historii. 4/10 za efekty specjalne.

ocenił(a) film na 4
Analog

dokładnie...

ocenił(a) film na 8
Analog

Cała ta szarpanina niczemu fabule nie służy? A może ta cała szarpanina to jednak fabuła?

ocenił(a) film na 3
boryzz

Jednakże jeśli służy, to i tak całość jest marna. Znudzenie i brak zainteresowania. Pomysł z liczbami fajny jednakże brak dobrego jego rozwinięcia. Nuda i jeszcze raz nuda. Ponieżej oczekiwań

ocenił(a) film na 8
patee320

Mi się podobało. Co do pomysłu z liczbami to racja, fajny, ale nie mogę przeboleć sposobu i łatwości z jaką bohater odkrył czym są liczby. 5 sekund przy tablicy. Niby to naukowiec, ale jednak pijany.
Mnie film bardzo zaskoczył, myślałem że będzie nudniejszy, tymczasem sceny katastrof przedstawione są niesamowicie realistycznie.
A jakież to były Twoje oczekiwania?

boryzz

Nie mam zamiaru spierać się o definicje, mój punkt widzenia jest chyba jasny - scenarzysta miał pomysł na finał lub jakieś zlecenie od scjentologów lub innych nawiedzonych (kwestia, że przylecą ufoludki po wybranych jest dla nich archetypowa) i teraz miał dopisać jakąś historię, wygląda to jak jakieś produkt zajęć dla scenarzystów.

ocenił(a) film na 8
Analog

A co jest nie tak z tym scenariuszem? Tylko nie mów że przewidywalny. W XXI wieku większość scenariuszy jest przewidywalna, bo wszystko już było.
Mnie np. bardzo ciekawiło co ci ludzie, którzy ich śledzą mają wspólnego z katastrofami. Co według Ciebie ma w takim razie dobry scenariusz? Tylko nie mów że "Zmierzch" ;]

ocenił(a) film na 3
boryzz

Dobra uwaga. Odkrycie przez Cage'a co to za liczby było rodem jak cud. Nagle pach pach i o... niesamowite juz wiem. Ale pomijając ten fakt to poprostu film mnie wynudził. Generalnie wniosek mam jeden, ktoś miał dobry pomysł i na siłę chciał go zrealizować. A wystarczyło trochę dłuzej popracować i może byłoby coś ciekawego. :)
Ale jak wiadomo każdemu podoba się co innego. :) Pozdrawiam.