Kolejny film, który zrobił na mnie bardzo słabe wrażenie.Oglądając ZAPOWIEDŹ miałem wrażenie, że gdzieś już takie coś wcześniej widziałem. Film w niektórych aspektach przypomina - Dzień, w którym zatrzymała się ziemia.Przykładem tego może być - samotny ojciec wychowujący dziecko,koniec świata spowodowany kataklizmem,obce istoty, które wyglądem przypominały Klattu, czyli dokładnie mówiąc - "energetyczne" istoty przypominające kształtem ludzi.Pomysł o dziewczynce, która słyszała głosy hmm jakoś do mnie nie przemówił.O ile dobrze pamiętam, to na tej kartce były daty, bodajże wydarzeń,które już miały miejsce bytu, i nie wiem ku czemu miały one służyć.Nicolas Cage słabo wypadł w swojej roli, jakoś do mnie nie przemówił swoim aktorstwem.Oczywiście były dwa momenty, a może i nawet trzy, gdzie człowiek mógł zawiesić oko np: samolot,który rozbija się w pobliżu autostrady,wypadek w metrze no i końcówka filmu.Podsumowując film poniżej moich oczekiwań - spodziewałem się czegoś lepszego.Moja ocena 4/10