PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143318
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

eeee

ocenił(a) film na 8

fajny pomysl zaczelo sie fajnie ale koncowke zrabali :/

jenefe

jaka powinna być końcówka żeby nie była zrąbana ?

markin

Wystarczyłoby wyciąć ostatnią scenę i już by było o niebo lepiej.

[SPOILER]

Niech już nawet wszyscy zginą, niech dzieci się uratują, tylko po co pokazywać ich dalsze perypetie w sielskiej krainie Teletubisiów?

[KONIEC SPOILERA]

Ryknęłam śmiechem na koniec thrillera. To nie świadczy dobrze o filmie...

sand_witch101

w takim razie widzisz jak dzieci wchodzą na pokład i film się kończy, to też sielankowo nie lepiej jak na dobry thriller przystało na sam koniec zrobić zaskoczenie i spalić wszystko wcześniej o tak - dzieci są już na schodach a Słońce wybucha wcześniej i pali całą Ziemię z Aniołami i tymi kapsułami. Co ty na taki prawdziwy thriller ?

"Ryknęłam śmiechem na koniec thrillera. To nie świadczy dobrze o filmie..." - a to jak świadczy o tobie ?
Jak przeczytałem twój post to mi ręce opadły i śmiać się nawet nie chce czytając taki bełkot...

markin

Mój post jest za krótki na bełkot. Nie przeczę, że mam, delikatnie mówiąc, osobliwe poczucie humoru, ale wolę zwijać się ze śmiechu na słabym thrillerze, niż nie śmiać się w ogóle.

Twoja propozycja zmiany scenariusz jest kusząca, z tym że ja nie wprowadzałabym nawet wątku "aniołów" i kapsuł. Ot, po prostu szepty, a potem huk, błysk światła i koniec.

sand_witch101

to to był thriller? o.O w życiu bym nie powiedziała. Ode mnie 10. Gdyby film skończył się w momencie, w którym John nie stanął oko w oko z "obcymi" dałabym 5-6. Dzięki końcówce film w moich oczach zyskuje miano arcydzieła. Może to niesprawiedliwe, ale to najpiękniejsza wizja końca świta, z jaką miałam do czynienia. Jestem pod ogromnym wrażeniem.

jenefe

popieram ..
gorzej spierdzielić to się już filmu chyba nie dało .. ;{
a szkoda.. bo naprawdę się super zapowiadało .

jenefe

Zgadzam się. Końcówka słaba, niemiło mnie zaskoczyła :((
Ale poza tym bardzo ciekawy i dobra rola Cage (jak zawsze), więc mimo zakończenia dałam wysoką ocenę.