PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119847}

Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143318
4,4 27 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

pierwszy katastroficzny film o zagładzie ziemi który kończy się inaczej niż
"było blisko ale mimo wszystko się udało" :) naprawdę mi się podobał

hydralisek

Wcale nie pierwszy

ocenił(a) film na 8
Tajpan1987

nie dodałem "pierwszy który widziałem" a jakie znasz inne chętnie obejrzę

hydralisek

Ogólnie nie gustuję w filmach katastroficznych, ale nawet "Pojutrze" kończyło się w sposób "taki sobie". Czyli- niby na razie jakaś tam grupka osób przeżyła, ale Ziemia została całkowicie "zlodowacona".

ocenił(a) film na 8
Tajpan1987

no właśnie czyli "prawie" a chodziło mi o całkowitą zagładę

hydralisek

To już zależy od definicji. Na ludzkość spadła zagłada, przeżyła tylko jakaś grupka osób, które ta zagłada prędzej czy później też dopadnie. Tylko tyle, że to co się stało później zostało do oceny przez widza.

ocenił(a) film na 8
Tajpan1987

no mój pierwszy post definiuje właśnie że w tym filmie jest "totalna zagłada" a w pozostałych to albo nie wiadomo albo "a jednak się udało"

hydralisek

teoretycznie melancholia tez jest about end of the world

ocenił(a) film na 8
m4c8it

a nie znam muszę zobaczyć w takim razie :) dzięki

ocenił(a) film na 9
hydralisek

Melancholia to bardzo trudny film,nie zrażaj się po pierwszej godzinie bo kompletnie nic się nie dzieję,ja ten film doceniłem dopiero po paru głebszych wieczorach i rozmyślaniach nad nim,ale naprawdę warto.

użytkownik usunięty
hydralisek

Ten film jest u mnie zaraz po sadze Zmierzch. Nieliczne filmy katastroficzne kończą się zagładą tak jak ten tutaj. FILM POPROSTU BOSKI!!

ocenił(a) film na 8

zmierzch jako film (widziałem tylko 1 część) niezwykle słaby. A Knowing świetny, gdyby tylko nie ci kosmici / aniołowie!!!

użytkownik usunięty
mudzin007

Mnie tam sie podobają i ♥Saga Zmierzch♥ i Zapowiedź. Fajnie by było gdyby jeszcze kiedyś zrobili 2 część filmu Zapowiedź....

ocenił(a) film na 5
hydralisek

Chcesz fajnego filmu katastroficznego z serii "szlag wszystko trafił"?

"Ostatni Brzeg". Jest wersja amerykańska i remake.

ocenił(a) film na 5
hydralisek

ale tutaj też są przecież ocalone dzieci, prawda? więc jednak nie tak do końca złe zakończenie bo jest nadzieja. i właśnie ten koniec zepsuł mi cały film. to samo co w "sztucznej inteligencji" naciągane durne zakończenie. a poza tym film był bardzo dobry.