Zapowiedź

Knowing
2009
6,6 143 tys. ocen
6,6 10 1 143465
4,5 21 krytyków
Zapowiedź
powrót do forum filmu Zapowiedź

czyli wszystko od kosmitow, naiwne... film przeciętny, przewidywalny aż do bólu, miłośnikom efektów odradzam tam tego nie znajdziecie, z resztą zobaczcie i oceńcie sami. ja daje 4/10

ocenił(a) film na 8
borowek1

Zabawny jesteś. Naprawdę.

Po pierwsze, to nie byli kosmici, tylko anioły - jeśli nie umiesz patrzeć, to trudno. Po drugie, chyba jeszcze nie widziałeś przewidywalngo filmu. Po trzecie, w filmie jest bardzo dużo efektów specjalnych, a wszystkie udane, dopracowane i świetnie zrobione (co szczególnie robi wrażenie, kiedy zwróci się uwagę na fakt, iż film kosztował "tylko" 50 mln$), więc nie pleć bzdur, bo albo jesteś anty-fanem efektów, albo po prostu nie widziałeś tego filmu.

Dziękuję za uwagę.

ocenił(a) film na 6
Krzysiu011089

Krzysiu011089 racja,borowek1-ślepy czy co?
Pozdro

ocenił(a) film na 4
Krzysiu011089

"Po pierwsze, to nie byli kosmici, tylko anioły - jeśli nie umiesz patrzeć, to trudno" no prosze!!!! od kiedy to aniołowie potrzebuja statków kosmicznych? (hehehe) co do przewidywalności to dla mnie był i to bardzo. przesadziłem mówiąc że nie ma efektów specjalnych (są widziałem jeden czy dwa). A to że na film wydali jakąś tam sumę dolarów nie oznacza ze produkcja jest na wysokim poziomie.
pozdrawiam :)

borowek1

Dla mnie najbardziej 'przewidywalna' scena, to ta na autostradzie, jak Cage zbliżał się do wywróconej cysterny, potem w zasadzie już 'nic' się nie działo.

ocenił(a) film na 10
borowek1

Film był rzeczywiście trochę przewidywalny, ALE nie możesz mu zarzucać nieudanych efektów specjalnych! Jak ktoś mądry kiedyś napisał, najlepsze efekty to takie, których nie widać, które nie przykuwają tak uwagi tylko uzupełniają film. Poza tym znakomicie nadrabia to wszystko gra aktorów, niesamowite pomysły, bardzo bogata symbolika, masa ukrytych znaczeń... "Zapowiedź" to film genialny w pełnym tego słowa znaczeniu.

ocenił(a) film na 6
sfinks_2

"od kiedy to aniołowie potrzebuja statków kosmicznych? (hehehe)" Pokazali to tak żeby się trzeba było domyslac i troche umysł wytęzyc bo na pierwszy rzut oka to nie były to anioły,dopiero mozna sie przypatrzec ze mają skrzydla.A film rewelacja tak jak powyzej.