PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=770326}

Zaszczepieni

Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe
2016
6,5 266  ocen
6,5 10 1 266
Zaszczepieni
powrót do forum filmu Zaszczepieni

Teraz jest tak, że szczepienia są przymusowe to jest duże pole do nadużyć, gdyż jednak w medycynie firmy farmaceutyczne mają coś do powiedzenia (sami widzimy, że jest co kawałek apteka).
Nie rozumiem, dlaczego tak wielu ludzi chce zmusić antyszczepionkowców do przymusowych szczepień, przecież ich dzieci są ich dziećmi, oni biorą na siebie ryzyko nieszczepienia (oraz szczepienie też niesie ryzyko).
Teraz wyobraźmy sobie taką sytuacje -jesteśmy lekarzami, z naszego doświadczenia jakaś szczepionka jest szkodliwa ale nie możemy powiedzieć rodzicom prawdy, gdyż za to może grozić nawet utrata prawa do wykonywania zawodu -wszystko przez to, że szczepienia są przymusowe.

A teraz najważniejsza rzecz z tego filmu -napisy końcowe, jeśli takie postulaty byłyby spełnione to nie byłoby tego problemu, jeśli nie mieszało by się do tego państwo w taki sposób jak ma to teraz miejsce. Obecnie ustawodawstwo USA jest takie jak w tym filmie, więc daje to pole do dużych zaniedbań bez należnych konsekwencji, nie powinno być takich przywilejów dla firm, jeśli trafiła by się szkodliwa szczepionka to proces sądowy, odszkodowanie i firma farmaceutyczna by się zastanowiła zanim wypuści jakiś niedotestowany lek.

baziorek

Nie chcę mi się za bardzo wywodzić ale spróbuję wytłumaczyć dlaczego nie szczepienie to tylko antyszczepionkowców i ich dzieci widzimisię. Otóż żeby szczepionka działała musi być zaszczepiony pewien odsetek populacji, inaczej wirus zaraża nie zaszczepionych,"żyje własnym życiem", mutuje i zagraża tym zaszczepionym. Otóż szczepionka nigdy nie daje 100% skuteczności. Jest to w dość zabawny sposób w formie komiksu wytłumaczone tutaj:
http://szczepienia-dzialaja-oto-fakty.stopstopnop.pl

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to oczywiście poszperaj w internacie.

baziorek

Nie do końca. Dziecko nie jest przecież własnością rodzica. Ma swoje prawa, które podlegają ochronie. Nie wolno bić, zaniedbywać dzieci. Rodzic nie ma władzy absolutnej. W większości przypadków nie ma też wiedzy medycznej. Podlega za to emocjom i ulega różnym, nie zawsze mądrym wpływom i wzorcom.
A ten film akurat świetnie gra na emocjach, straszy. Na mnie też początkowo podziałał. Dopiero później wyłapałam różne zabiegi jego twórców w forsowaniu swojej tezy.